TECHNO Membrane

Последна редакция на 17/05/2024 от Адриана

Паропропускливите мембрани „TECHNO Membrane” на Техносим са идеалното решение за всички въпроси по предпазване на топлоизолацията, покривната конструкция и подпокривното пространство от вредното влияние на влагата. Топлият и влажен въздух, който се издига от вътрешността на сградата към подпокривното пространство, може да премине свободно и безпрепятствено през паропропускащата мембрана. Така се осигурява необходимата вентилация на целия покрив, запазва се и топлинния комфорт на цялата сграда.

Друга важна характеристика на паропропускливите мембрани „TECHNO Membrane” е способността да предпазват топлоизолацията и покривната конструкция от проникването на вода. Ако по вътрешната повърхност на керемидите се образува конденз или през тях, от повредена керемида или по някакъв друг начин проникне дъждовна вода, то водните капки ще се стекат по горната повърхност на паропускащата мембрана до улуците, без да намокрят топлоизолацията.

От особена важност е да се знае коя страна на паропропускливите мембрани е лицева, за да се монтират правилно. В противен случай ефектът е обратен. При полагане мембраната трябва да бъде поставена с надписите към откритата част на повърхността, върху която се полага.

Повече информация за продуктите на Техносим може да намерите на адрес www.technocim.com.

Свързано:

Да защитим покривната конструкция от влагата с ТЕХНОСИМ