Използвайте и съхранявайте каната правилно

Последна редакция на 18/05/2024 от Люси Любомирова

Каните за вода, които стоят неизползвани за дълъг период от време, са податливи на натрупване на бактерии и замърсявания. Затова е препоръчително да използвате каната редовно, като използвате само препоръчана от производителя вода. Използването на несъответстваща вода може да намали ефективността на филтрите и да замърси каната. 

За да запазите каната си в добро състояние не я оставяйте на пряка слънчева светлина. Дългото излагане на каната на директна слънчева светлина може да доведе до намаляване на качеството на материала, от който е направена и да се създадат условия за развитието на бактерии. Поставете каната на място, където няма да бъде изложена на прекомерна слънчева светлина, за да я предпазите от възможни повреди. 

Поддържането на каната за вода не е сложен процес и не отнема много време. Редовното почистване, правилната употреба и подменяне на филтрите ще ви осигуряват кристално чиста и свежа вода за пиене. 

Ако имате нужда от още съвети и препоръки за вашия дом винаги може да се обърнете към някой от професионалистите в този списък. Не се колебайте, доверете се на опита!

Свързано:

Как да поддържаме каната за вода чиста?