Работете заедно и взаимно се уважавайте

Последна редакция на 30/04/2024 от Габриела Санчес

  • Ако не желаете да работите по даден проект - откажете на клиента.

Заявката Ви се струва твърде малка или клиентът изисква нещо невъзможно, без значение от причината - бъдете откровени с него. Клиентите пускат доста често повече от една заявка и ако първият път са пуснали по-малко предложения за работа, то следващите може да са по-мащабни. Водейки наша собствена статистика, освен че ежедневно се увеличава броят на новите клиенти, се увеличава и броят на постоянните такива, лоялни клиенти, и с оглед на това можем да ви посъветваме да оставяте добро впечатление винаги, независимо дали ще се захванете с дадената заявка или само ще проведете разговор.

  • Не можете да изпратите оферта в уговорения срок - извинете се за неудобството и дайте нов срок на клиента или откажете ангажимента напълно. Не дръжте клиента в неведение.

Прозрачността е доверие - комуникацията помежду ви е изключително важна. Дори и най-претенциозните клиенти са в състояние да проявят разбиране, ако им дадете основателна причина за неспазване на обещан срок или да откажете поетия първоначално ангажиметн.

  • Винаги се старайте да сте учтиви.

Дори и най-претенциозният клиент и този, който не знае какво иска или ви поставя невъзможни неща за изпълнение, може да бъде спечелен, защото ние знам, че всичко се гради на доброто отношение и положителна репутация.

Свързано:

Насоки за работа с клиенти