Класически домашен офис

Последна редакция на 10/05/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 1 521 пъти

Като излязъл от роман на Шарлот Бронте, един класически офис в дома ви, може да се окаже нужното място, където да отделяте време само за себе си. Дори да не работите, а просто да се оставите на атмосферата на отминалите епохи да ви понесе към други светове, може да ви донесе удовлетворението, което така дълго сте търсили. Символиката на такъв тип офис в жилището е напълно различна. Ако сте мечтател по душа, то този подобна обстановка ви е силно необходима, за да ви помогне в пътуването във времето. Не подценявайте креативността, която би внесъл в работния ви процес обаче, защото освен място за почивка, кабинета е предназначен предимно за работа.

В случай че сте решени да организирате работно пространство в дома си и единственото, което ви липсва са опитни специалисти, изработващи мебели по поръчка, то лесно можете да ги откриете в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още сега, за да можете след това да сравните офертите, които ще получите и да изберете най-добрата за вас. За да бъде решението ви обре обмислено, разгледайте предварително бизнес страниците на кандидатствалите изпълнители, където ще откриете и отзиви от предишни клиенти.

Свързано:

Идеи за къщи 4 впечатляващи предложения за уютен домашен офис

Тежкото старинно писалище може да отведе въображението ви отвъд неговите граници. С множество чекмеджета, то е идеално за съхранение на всичките ви вещи и канцеларски материали. Формата му е способна да пренесе всекиго във Викторианската епоха. Много интересно са извити краката му – богато орнаментирани, наподобяващи лъвски. Така е и със стола, поставен пред дървеното бюро. Облегалката му е интересно изработена от извити орнаменти, а седалката е с мека тапицерия, която те подканва да се настаниш удобно. Има облегалки за ръцете, също завършващи с извита част. Солидността на обстановката се подсилва и заради килима, който е разстлан върху дървен под. Цветовете му са меки и допълват цялостната визия на стаята – предимно бежово със синьо по края – флорални мотиви. Върху бюрото могат да се открият няколко книги, мини глобус, снимка в рамка, класьор за писма, часовник, нощна лампа и отново голяма разтворена енциклопедия. По стените се виждат окачени картини. Прозорците са дълги от тавана до пода, но са направени като решетка. Вижда се саксийно растение. Цветята са много подходящи за такъв тип помещения, защото успокояват и същевременно стимулират мозъчната дейност.