Как да декорираме кухня в стил Ар-Нуво?

Последна редакция на 18/05/2024 от Люси Любомирова

Ако сте решили да смените стила на кухнята си и сте ценител на натуралното и естественото, на плавни очертания и флорален декор, то стилът Ар – Нуво е точно за вас. Появил се в края на 19 век във Франция, той успешно съчетава елегантността с влиянието на индустриалната революция, като запазва аристократичността и изяществото на Барока.

Стилът Ар-нуво в интериора се характеризира с всевъзможни  вълнообразни форми, наподобяващи природата орнаменти и плавни линии. Идеята е декорът да се възприема така, сякаш е създаден от природата, без каквото и да било вмешателство на човека.

Стилът ар-нуво е смятан от специалистите за “тотален“, тъй като повлиява почти всички сфери – архитектура, дизайн, изкуство. И художниците, и дизайнерите вплитат в своите творения екзотични птици, пълзящи растения, множество флорални мотиви, водни лилии, пеперуди, стилизирани женски образи. И естествено лукс, много лукс.

Разбира се този стил е много привлекателен и ако вече имате вдъхновение заявете безплатно консултацията си тук  още сега и интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus ще Ви помогнат да преобразите дома си.

Свързано:

Как да декорираме кухня в стил Ар-Нуво?