Разнородни елементи, съчетаващи се по неповторим начин

Последна редакция на 02/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 500 пъти

За да има човек добре организирана, удобна и красива кухня, не е нужен огромен бюджет. Старите кухненски шкафове могат да бъдат реновирани, повърхността им боядисана, вратичките стегнати, съдържанието подредено. Сложете подходящо осветление, украсете стените с атрактивни и рядко използвани вещи от дома си, създайте си удобства, без да купувате мебели за хиляди левове.

Вероятно вече разполагате с всичко необходимо, за да създадете изключителна атмосфера в кухнята си - почерпете идеи от интернет, приятели и познати, вдъхновете се и организирайте с любов помещението, в което на практика прекарвате най-много време у дома.

Свързано:

Идеи за кухня Кухнята на баба в наши дни

Представяме ви една симпатична кухня с ретро излъчване, която изглежда досущ като тези в детските къщи за кукли. Класическото обзавеждане, съчетано с множество декоративни елементи, придават на помещението известна доза артистичност, като същевременно обаче отнема от усещането за простор. Тук специалистите залагат на светли стени, таван и под, които да се превърнат в перфектната неутрална основа за изграждане на впечатляващо кухненско обзавеждане. Кухненският модул е вграден в една от стените, като горната му част се слива с нея и по този начин създава ефектен контраст със зелените долни шкафове. Доминиращият материал в тази кухня без съмнение е дървото – откриваме го както в модула, под формата на удобен кухненски плот например, така и в облика на трапезарията, която тук заема централно място в помещението. Винтидж излъчването на кухнята е допълнено от старият дървен бюфет, покривките и ефектните декорации. Белите електроуреди от своя страна са все по-рядко срещани в съвременната кухня, но тук се превръщат в кокетен акцент от обзавеждането, особено в комбинация с дребни елементи в червено и розово.