Чистота и елегантност в съвременната кухня

Последна редакция на 19/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 657 пъти

Съвременната кухня заема функционалността и иновативните си повърхности от модернистичното движение в дизайна. Но това не отменя използването на традиционни нотки, които внасят удобство и елегантност. В основата на съвременния дизайн стоят простотата и чистотата на линиите. Ето какво да предприемете на първо време: 

  • Поставете отличаващ се акцент на фона на бели шкафове и плотове. Това е съвет, който е често споделян от специалистите. 
  • Внесете топлота и уют, като използвате дърво в интериора. Добър вариант е също да използвате интересни цветни плочки. 
  • Не бъркайте съвременно с модерно. Модата налага правила, а съвременното означава просто да сте в крак със случващото се в момента и да извличате най-доброто от него. 

Свързано:

Идеи за кухня Как да се сдобиете със стилна съвременна кухня?

На колажа виждате три варианта за съвременна кухня. Всеки от тях е изчистен, стилен, елегантен. И макар да не са използвани разнообразни цветове, в никой от случаите не може да се говори за скука. Погледнете изображението в долния десен ъгъл. Вижте конструкцията на барплота. Той е раздвижен и оригинален. Достатъчен е, за да разнообрази чистите линии на помещението. Цялата кухня излъчва стил и съвременност. Сиво, бяло, черно. Лъскави повърхности, които отразяват голямото количество светлина. Семпло, но достойно да предизвика възхищение у всекиго! Другите два примера са подобни. В лявото изображение обърнете внимание на абсорбатора. Той е стъклен, модернистичен, впечатляващ. Тук интересна е формата на стола. Ако се загледате внимателно, ще забележите, че една от стените е в различаващ се от всичко останало цвят. При горното дясно изображение ситуацията е идентична. Като тук е обърнато внимание на осветителните тела - цели три. И са точно над отразяващия светлината бял кухненски плот.