Практична подмяна на горни кухненски шкафове

Последна редакция на 28/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 4 006 пъти

При горните кухненски шкафове цените са обусловени често от огромното разнообразие от фронтови елементи, които се предлагат на пазара. В този случай можете да избирате между обикновени вратички от ПДЧ или МДФ, с или без гланцирано покритие, както и да заложите на далеч по-модерни варианти, като съчетание от дърво и стъкло. Горните кухненски шкафове със стъклени вратички се завръщат с пълна сила на пазара, като стремежът на специалистите е да постигнат максимално изчистен и стилен дизайн за модула. Цените за кухненските шкафове от този тип са:

  • За горен кухненски шкаф с приблизителни размери: дължина 40 см., дълбочина 31 см., височина 70-72 см. цената е между 31 и 130 лв. Тук е важно да уточним, че някои горни шкафове притежават по две по-малки вратички или пък чекмеджета, които допълнително оскъпяват продукта. Средната цена за горен кухненски шкаф е около 70 лв.
  • Горните шкафове, които ще поставим в ъгъла, обикновено са с размери около 67-70 см. за дължина, 60-70 см. за височина и 31-67 см. за дълбочина, като струват между 45 и 200 лв. Средната цена за този тип шкаф отново е около 70-75 лв.
  • На пазара ще откриете и по-високи ъглови шкафове (с височина до 100 см.), които разполагат с вратичка, рафтове и две чекмеджета, като техните цени стигат до 320 и дори 365 лв. за шкаф. Оскъпяването най-често идва от комбинацията от материали, като естествена дървесина и стъкло или алуминиева основа и стъкло, която гарантира по-голяма устойчивост на шкафа, без да отнема от елегантния му дизайн.

Виж още: Голямата кухня в малкия 46 квадратен апартамент

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски шкафове - цени

Следващата кухня, която ви представяме, грабва симпатиите със своето модерно излъчване и функционален дизайн. Тя разполага с удобен двуредов кухненски модул в бледи бежови нюанси, които създават ефектен контраст с тъмните стени. Кухненските шкафове са изработени от качествени ПДЧ плоскости, като разполагат с елегантно гланцирано покритие, което подпомага усещането за светлина и простор в помещението. За това допринася още светлият гранитогрес на пода, като една доказано издръжлива подова настилка за кухня. А за да бъде помещението не само функционално, но и наистина уютно, в облика му са въплътени дребни елементи от дърво. Откриваме ги в дизайна на дървените кухненски плотове и седалките на бар столовете, които допълват перфектно визията на практичния бар плот. Той от своя страна не само спомага за по-плавния преход между кухня и дневна, но и измества нуждата от обособяването на отделна трапезария в жилището, тъй като приема ролята на зона за хранене.