Не забравяйте да почистите и шлайфате шкафчетата

Последна редакция на 13/05/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 807 пъти

Без значение колко чиста мислите, че е вашата кухня, трябва да се уверите, че всичката мазнина е премахната от повърхността на шкафчетата, преди да се захванете с боядисването. При употреба на боя на водна основа, която е нанесена върху мазна повърхност, боята няма да се задържи. За да сте сигурни, че мазнината е отстранена от повърхността на шкафчетата, може да се снабдите с обезмаслител.

Дори шкафовете ви да са в почти перфектно състояние и да сте ги изчистили добре от мазнината, все ще трябва да ги шлайфате, така че боята да може да се задържи. Използвайте шкурка, която не е нито твърде едра, нито твърде ситна (ф 150-200) и леко полирайте повърхностите. Не е необходимо да се опитвате да стигнете до голо дърво, а само да превърнете повърхността от лъскава до матова, за да може да задържи трайно боята.

Свързано:

Идеи за кухня 5 грешки, които да избегнем при боядисването на кухненските шкафчета

Тук виждаме пример за голяма и просторна кухня, позволяваща позиционирането на доста сериозен по размери остров по средата. Всички шкафове са решени в меко, пастелно синьо, създаващо усещане за спокойствие в помещението. Изнесеният дървен плот върху кухненския остров го прави много удобен в комбинация с високите дървени столове, където човек може удобно да се настани, без да удря краката си в острова. Материалът, от който са изработени те, се отличава от останалата част на кухнята, но същевременно хармонично си взаимодейства с всички елементи наоколо. Детайлите върху кухненския остров също са от дърво, внасяйки усещане за топлина в иначе студената откъм цветове кухня. Материалът, намиращ се директно под дървения плот, както и в основата на кухненския остров, е съчетан с висящата конструкция за закачване на тигани, която е както много функционална, така и приятно запълваща пространството в голямата кухня, което допринася за уюта в нея. Подът, плотът и таванът на кухнята са в много светли тонове на бялото, оставяйки усещането за изчистен дизайн на пространството.