Какъв под да изберете

Последна редакция на 28/04/2024 от Елица Мартинова

Ако ви предстои подмяна на подовата настилка, има няколко варианта, над които може да помислите.

Първата възможност е да монтирате настилка от корк. Той е едно от най-популярните еко решения, тъй като се добива от коркови дъбови дървета, без те да се изсичат. Коркът има чудесни изолационни качества и се поддържа сравнително лесно.

Друг вариант, който все още не е толкова популярен, но вече набира скорост, е подът от бамбук. Той се счита за удачен вариант, тъй като бамбуковите растения възстановяват напълно размера си едва за три до пет години, което е далеч по-приемливо от 20-те години, необходими за други видове.

Свързано:

Идеи за детска 6 еко съвета за детската стая

Този колаж от две снимки представя две помещения, като малко по-подробно ще се спрем на показаното на дясната снимка. Там виждаме средно голяма детска стая в съвременен стил, естественото дърво среща сини, жълти, сиви и червени акценти на бежов фон. За настилка на пода в тази уютна детска стая е избран естествен паркет, чието лаково покритие прави повърхността му леко огледална. В частта от стаята, попаднала в кадър, се вижда, че стаята е лишена от прави ъгли и наличните мебели са разпределени покрай по-разгънато разположени една спрямо друга стени. До стената вдясно е поставено детски легло със сива подматрачна рамка. Предното е задното табло на леглото представляват три леко извити дъги в син, жълт и червен цвят. Леглото е с покривало, което си поделя бял и червен цвят, а пред него е постлан малък квадратен бежов килим, по който на места се забелязват малки жълти, червени и сиви квадратчета, сред които и една съвсем истинска футболна топка. Вдясно от леглото е поставено ниско нощно шкафче, повтарящо в голяма степен цветовете и материите на леглото. Същата тенденция от чекмеджета от естествено светло дърво сиви, жълти и червени цветове продължава и при останалите мебели, намиращи се от лявата страна на леглото. Сред тях са скрин с шест чекмеджета, разпределени три по три вертикално, над който има средно голямо огледало, тесен и висок шкаф и ученическо бюро.