Грижи за растенията

Последна редакция на 09/05/2024 от Люси Любомирова

За да постигнем добър резултат в отглеждането на растенията трябва да полагаме редовно определени грижи за тях. Чери доматите се нуждаят от редовното подхранване и поливане, което е от съществено значение за техния здрав растеж и продуктивност. Използвайте богат на хранителни вещества тор или компост. Това ще осигури достатъчно хранителни вещества за Чери доматите да развият силни корени и да родят изобилни плодове. 

Относно поливането, е важно да поддържате постоянна влага в почвата, но без да я пренасищате. Чери доматите обичат равномерно и умерено поливане, затова поливайте редовно, особено по време на сухи периоди, като се уверите, че растението получава достатъчно вода. Избягвайте пренапояването на растенията, тъй като това може да доведе до гниене на корените и заболявания. 

Чери доматите се нуждаят и от допълнителни грижи, защото имат нежни стъбла, които трудно могат да удържат богатите на плодове клонки. Затова е препоръчително да им осигурите опора, която да ги поддържа вертикално. Използвайте специални колчета или мрежи за тази цел, които да помогнат на растенията да растат в правилна посока и да се предотврати увреждането на стъблата. 

Свързано:

Как да отгледаме Чери домати - практични съвети