Апетитен пилешки пай

Последна редакция на 17/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 830 пъти

Източник

Това е една фантастична идея за бърза здравословна вечеря, която ще допадне на цялото семейство!

Какво ще ви е необходимо:

  • 100 гр. микс замразени зеленчуци по избор
  • 80 гр. нарязано на дребни парчета пушено пилешко филе
  • 2 с.л. (без връх) царевично брашно
  • 3 с.л. пълномаслено прясно мляко
  • 1 ч.л. нарязан на ситно пресен лук
  • щипка бакпулвер, сол и пипер на вкус

Приготвяне:

  1. В купа смесете сухите съставки и прибавете всички мокри (без пилето, лука и зеленчуците), като разбъркате до получаването на гъсто палачинково тесто.
  2. Намазнете леко малък съд, подходящ за микровълнова, и сипете вътре пилето и зеленчуците, като разбъркате леко. Изсипете предварително подготвеното тесто отгоре и пъхнете в микровълновата за 2-3 минути, докато стегне.
  3. Сервирайте моментално с малко настърган кашкавал (по желание).

Доверете ни се и пробвайте тези рецепти в собствената си кухня! А ако тя има нужда от ремонт, можете да се обърнете към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направата на заявка за изпълнение на проект е напълно безплатна, а ви дава възможност да сравните конкурентни оферти от водещи компании и да изберете най-добрата сред тях!

Свързано:

Няма да повярвате, че тези вкусотии се приготвят в микровълновата!

Пилето обича зеленчуците, а когато се съберат двете на едно място, се получава този апетитен пилешки пай, показан на колажа от две снимки, който представяме на вашето внимание тук. Както забелязвате, той е сервиран в симпатична алено червена купа с дръжки, която допълнително подсилва желанието ни да го опитаме веднага. Преди това обаче сме длъжни да споделим с вас, че това невероятно предложение за обяд или вечеря, можете да приготвите за себе си и семейството бързо и лесно в микровълновата фурна. Опичането му отнема две-три минутки и тук логично бихте се зачудили какво е това месо, на което ще му стигне толкова малко време да се опече, пък било то и пилешко. Истината е, че се използва филе от бяло пушено пилешко месо. Оттам нататък на ход е вашето въображение относно това какви зеленчуци да използвате. Ако искате да почерпите вдъхновение от снимките тук, сигурно забелязвате, че измежду късчетата бяло пилешко месо се забелязва зрънца зелен грах, кубчета моркови, по всяка вероятност има и домати. Цялата рецепта, заедно с необходимите за нея продукти се намира в текста над настоящия. Междувременно успяваме да различим и ситно нарязани зелени подправки, както и стръкче свежа подправка на върха на пилешкия пай. За последната залагаме, че е от розмарин.