Сега любителите на кафе инвестират в машини с капсули

Последна редакция на 18/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 829 пъти

Източник

Еспресо машините, които работят с капсули, станаха популярни на българския пазар преди броени години, но в действителност са създадени в края на осемдесетте. Освен че се отличават с изключително компактен и елегантен дизайн, този тип уреди позволяват приготвянето на изумително вкусно кафе бързо, лесно и без нужда от почистване. Като техен основен недостатък специалистите посочват ограниченията откъм вида капсули, с който дадена машина може да функционира и съответно по-високата цена за консумативи, която възниква. Въпреки това ценителите на ароматното сутрешно кафе изтъкват, че тези машини безспорно имат редица доказани предимства пред класическите еспресо машини, поради което присъстват все по-често върху кухненския плот на модерния български дом.

А вие на какъв тип машина залагате за приготвянето на най-доброто сутрешно кафе? Споделете с нас своите рецепти, трикове и съвети, а за качествената поддръжка на всички уреди у дома разчитайте на опитни професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с техните профили, оферти и оценки от клиенти!

Свързано:

Преди и сега: практичните джаджи, които промениха сутрешното ни кафе

Представяме ви една модерна джаджа от ново поколение, която притежава всички качества на класическата машина за еспресо, но ви лишава от удоволствието да миете приставките след всяка чаша кафе. Еспресо машините с капсули са оригинално решение, както за вашата модерна кухня, така и като подарък за вашите близки и приятели. Те се отличават с компактен дизайн, чиято неповторима елегантност превръща дори най-семплата кухня в мултифункционална кафетерия. Като основен недостатък на този тип уреди, специалистите изтъкват липсата на универсалност по отношение на типовете капсули, с които машината работи. Днес на пазара обаче можете да откриете варианти, които почти напълно преодоляват тази слабост и гарантират, че сутрешното ви кафе ще става готово за не повече от няколко секунди. Това, че тази машина не изисква прецизно почистване след използване, пък я прави предпочитан вариант за все повече домакинства, които не разполагат с достатъчно време за това в забързаното си ежедневие.