Поставете основите

Последна редакция на 11/05/2024 от Патриция Симеонова

Има много видове растения, които можете да отглеждате вътре. Всяко от тях има своите собствени нужди. Има някои основни елементи, за да осъществите проекта си.

  • Почва и обогатители – растенията, както и всеки жив организъм, имат нужда от хранителни вещества. Почвата, която се продава в магазините невинаги е благоприятна, затова закупете подходящите обогатители.
  • Саксии – внимавайте при избора на саксии, колкото и маловажно да ви се струва. Убедете се, че има дупки, за да може излишната вода да изтича.
  • Светлина – ако разполагате с добре осветено жилище, опитайте с естествена светлина. Това ще ви спести време и монтаж на допълнително осветление. Ако не разполагате с подходящо място, вече имате неуспешни опити за отглеждане и виждате, че не се получава, поставете осветление.
  • Термометър – оранжерията може да бъде свой собствен враг. Затвореното пространство помага температура и влажността да бъдат високи. Но като всяко правило, много хубаво не е на хубаво. Трябва да оглеждате редовно растенията за следи от прекалено висока температура или влага.

Свързано:

Направи си сам: Домашна малка оранжерия