Използвайте дървесина

Последна редакция на 14/05/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 405 пъти

Има нещо наистина специално в намирането на парче дърво на плажа, изгладено и износено от времето. И сте напълно убедени, че в ръцете си държите парче дръво държите, но заради износването от вълните и солената вода, видът и усещането са различни. И имате чувството, че това уж обикновено дърво разказва история. 

Именно тези приказни свойства на дървеният материал се оказват чудесен начин да внесете морска атмосфера във вашата градина, използвайки материал, който се очакват да бъде там (дърво), но с много ясна отправна точка към морето и крайбрежните пейзажи.

  • За осъществяването на по-морски дух е добре да изберете по-износени парчета дърво. За да се запази във времето, го намажете с водоустойчив лак. 

  • Дървесината можете да използвате по различни начини – като пътека, за обособяването на цветни лехи или пък като стъпала. Възможностите са много и наистина практични. 

  • Ако предпочитате дървото да изпълнява единствено декоративна функция, можете хаотично да поставите късчета дървесина сред цветята или дори да ги окачите на ограда или стена, така че да се превърнат в морско произведение на изкуството. 

Свързано:

Как да превърнем лятната градина в морски рай?