Маргаритки и гербери

Последна редакция на 19/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 738 пъти

Представете си нежната и слънчева маргаритка. А сега я пренесете мислено от обширните полянки в своя собствен дом. Магическо усещане, нали? И не са ви необходими никакви вълшебства, за да го постигнете. Само отидете в цветарския магазин и веднага ще видите красивите саксийни маргаритки, с които да внесете радостно настроение вкъщи. И това не е всичко:

  • Пречистват въздуха от бензол, формалдехид, ксилен и толуен.
  • Отделят голямо количество кислород. Благодарение на това ще дишате много по-лесно и пълноценно. 
  • От семейството им са и герберите, които притежават сходни способности. Последните ще внесат и пъстрота в жилището ви.

За цъфтящите растения е добре да имате предвид, че обичат да се къпят в светлина. През лятото може да ги оставяте по малко на терасата или на перваза на отворен прозорец. И задължително ги поливайте редовно.

Свързано:

Идеи за градина Саксийни растения, с които да пречиствате въздуха

В горния десен ъгъл на изображението виждате саксийни гербери, поставени на перваза на прозореца. Това е идеалното място за тях, тъй като слънчевата светлина ги облива. Освен това лесно бихте могли да отваряте прозореца, за да ги оставяте под директните живителни лъчи, без да се налага да местите саксиите. Под тях виждате прекрасни бели маргаритки в плетена кошница, която допринася за чувството за уют в дома ви. А вляво са показани маргаритки в сандъче, поставено навън. Ако се намира под прозореца ви, то не само ще краси двора ви, но и ще пречиства въздуха точно преди да бъде допуснат в дома ви.