Къде се нуждаем от хидроизолация

Последна редакция на 30/04/2024 от Габриела Санчес

Ако има теч във вашия дом от банята на съседа например, освен неговите усилия по справяне с проблема, вие бихте могли да си сложите подходяща хидроизолация. Иначе обичайните места за поставяне са-в банята, кухнята, тоалетната, покрива и мазето, тъй като нивата на влагата са най-високи именно там. Но може да се използва и за тераси, балкони, басейни...

Фактори, определящи цената:

  • Квадратура - цената се определя на квадратен метър и за това е важен размерът на мястото, където ще се поставя хидроизолацията.
  • Качество - както с всичко останало, качеството и специфичните характеристики на хидроизолацията определят до голяма степен цената, но с това и колко време ще бъдете предпазени от влагa и проникване на вода.
  • Материали - имайте предвид, че най-често се предпочита воалита, но той варира като дебелина, размер, брой на нанесени слоеве, качество, марка. Не подценявайте и другите материали на пазара с варираща цена, подходящи за различни места на дома ви - най-добре е да се посъветвате със специалист.
  • Специфика на мястото - в зависимост от особеностите на мястото се използва различен вид хидроизолация, чиято цена варира според качествата и характеристиките ѝ.
  • Предпазване на хидроизолацията - ако е за покрив, който не се използва, е необходимо полагане на чакъл/дребна посипка, а за по-стръмни покриви – покритие от алуминиев лак или бронирана посипка от дребен бял мрамор. Ако е за покрив, който се използва – настилка от бетонни, мозаечни или други плочки, поставени над циментов разтвор върху пясък.
  • Други - мма ли GSM антена, ако ще поставяте хидроизолация на покрива? Ще се наложи ли отстраняване на предишна хидроизолация?

Свързано:

Хидроизолация - цени