Вълшебна мозайка

Последна редакция на 28/04/2024 от Климентина Величкова

Килимът-мозайка провокира креативността и чувството за естетика чрез уникално забавление-дава възможност на самото дете да се включи в изработване на интериора на стаята си, като нареди по желание цветните фигурки в отворчетата на постилката.

Вижте още: Уникални предложения с двуетажни легла

Допадна ли ви някое от нашите предложения за килим на детска стая? За оформяне на желания интериор на всяко помещение във вашия дом, може винаги да разчитате на дизайнерите от MaistorPlus. Направете безплатно запитване в платформата, сравнете оферти, цени и срокове на изпълнение и се спрете на най-подходящия за вас вариант.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 10 детски стаи с цветни килими

Играта е важен аспект от живота на всяко дете. Тя не просто му дава възможност да се забавлява, а на вас да си откраднете няколко свободни минутки. Развива творческия потенциал, интелекта, съобразителността, често и умението за работа в екип. Затова всяка възможност за позитивни игрови практики следва да се поощрява. Такива, за щастие, има много, при това, достатъчно от тях са извън перспективата детето да забие нос в таблета и да рискува да убие голяма част от мозъчните си клетки в невръстна още възраст. Един много интересен пример, който съчетава игра с дейно участие на детето в интериопните решения за детската стая, ви показваме на тази снимка. Акцентът в нея е върху изключително оригинален килим-мозайка. Той е средно голям, с правоъгълна форма, на хоризонтални бели, и пастелни розови и оранжеви линии с различна дебелина. Това, което го различава от стандартните килими е, че разполага с отвори, оформени като петлета. Отделно към килима върви комплект от зелени, оранжеви, розови и сини петлена в различни нюанси, като целта е всяко петле да си намери място на килима. Именно с тази отговорна дейност се е заело момиченцето от снимката. Малката дама сама решава как да нареди цветните фигурки и така, освен че развива усет да съчетаване на цветовете, дава своя принос за интериорния облик на стаята си.