Ледени свещници за още по-красива коледна трапеза

Последна редакция на 03/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 051 пъти

Тази невероятна декорация със сигурност ще се превърне в перфектен завършек към вашата празнична трапеза. За реализирането й ще са ви необходими само две празни картонени кутии от мляко или сок с различни размери (например 1 литър и 300 мл).

  • Първата стъпка тук е да разрежете кутиите наполовина с помощта на макетен нож.
  • След това поставете по-малката в голямата и я промушете с клечки за шишчета, така че да сте сигурни, че няма да се размести.
  • Натрошете лед и запълнете пространството между двете кутии, като можете да добавите също ароматни елхови клонки или пък парченца плодове.
  • Сега оставете кутията във фризера до пълно замръзване на леда, а след това внимателно отстранете двете картонени обвивки.
  • Вече разполагате с един наистина впечатляващ коледен свещник, който ще очарова вашите гости!

Виж още: Най-красивите идеи за декорация на вашата коледна трапеза

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Нестандартни коледни декорации, които да си направите сами още този уикенд

Може и да си нямате цял леден замък, който да ви разхлажда в тежките летни горещини, но пък можете да си направите изумителен леден свещник, с който да украсите следващата коледна трапеза. Изработването му изисква съвсем малко усилия, както можете да се убедите сами от представените тук снимки. Що се отнася до необходимостта от сръчност, тя се свежда до това да успеете да отрежете две кубични картонени кутии от сок или мляко с помощта на макетно ножче. За повече подробности можете да разгледате дясната половина настоящия колаж. При най-горната снимка имаме една по-тясна и една по-широка кутия, подредени една до друга, като голямата е изрязана напречно, за да стане по-ниска. На средната снимка малката кутия вече е влязла в средната и е добре центрирана. На долния кадър в пространството между кутиите е поставен натрошен лед. Резултатът от това видимо просто за изпълнение упражнение може да се види на голямата снимка отляво. В случая към натрошения лед са добавени и малки червени плодчета и зелени листенца, така че да присъстват традиционните коледни цветове. Виждаме и нежен розов нюанс при кубичните ледени свещници за неповторим романтичен привкус.