Разтопените пастели придават уникални багри на стъклените коледни играчки

Последна редакция на 02/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 299 пъти

А ето и един уникален начин, с който да придадете цвят и настроение на обикновените стъклени играчки. За реализирането му ще се наложи да отскочите до детската стая и да заемете от най-големия коледен ентусиаст у дома няколко цветни пастела.

  • След като нарежете пастелите на малки парченца, отстранете капачетата на коледните играчки и разпределете пастелите в тях.
  • Тук разполагате с два варианта – единият е да поставите капачетата обратно върху играчките и да загреете пастелите със сешоар до пълното им разтапяне.
  • Другият пък изисква да поставите стъклените играчки без капачетата във форма за мъфини да оставите в предварително загрята фурна до пълно разтапяне на пастелите.
  • Когато те омекнат, обърнете играчката няколко пъти, така че цветовете да се прелеят и да образуват ефектни шарки.
  • Невероятно лесно, а толкова ефектно, нали?

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Нестандартни коледни декорации, които да си направите сами още този уикенд

Невъзможно е да си представим традиционното коледно дръвче без задължителната украса от коледни топки. Днес на пазара последните се намират от всякакви материали, но сред тях предпочитани си остават тези от стъкло. И макар да са достатъчно красиви в оригиналния си вид, те могат да присъстват още по-запомнящо се на празника, като ги направим по-цветни. За целта е необходимо да извикаме на помощ няколко пастела в различни цветове. Например, на снимката горе вдясно, са показани чаши, в които са разпределени парчета от червен, оранжев, тъмно оранжев, жълт, резедав, тъмно лилав, син и жълто-зелен пастел. Същите пастели виждаме разпределени в различни цветови комбинации в прозрачни стъклени коледни топки на средната снимка. Коледните играчки, с пастелите в тях, за сложени върху формички за мъфини. Предстои им да влязат във фурната на не много високи градуси, колкото пастелите да се разтопят. Идеята е да се получат наситени и същевременно меки преливащи се нюанси. След изваждане от фурната, докато са още течни пастелите, могат да се разнесат хубаво по целите вътрешни стени на топките. Друг вариант е да покрият само частично, така че да се получи съчетание от прозрачни и оцветени сектори.