Летни гуми

Последна редакция на 06/05/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 542 пъти

Изискването за минимална дълбочина на грайфера при летните гуми е 1,6 мм. След като логично те са подходящи за сух и мокър път - през лятото имаме и от двата вида, можем ли да ги използваме и през зимата, ако тя не е снежна? Предвид това, че не можем да имаме абсолютна гаранция, че пътят, който е сух и слънчев, няма да се заснежи поради рязка смяна на времето, да се пътува надалеч през зимата с летни гуми е рисковано и неразумно.

Големите задръствания, които могат да се причинят, поради невъзможност да се потегли в снега, е най-малкият проблем на фона на евентуалните ПТП-та, които могат да се предизвикат. Управлението на летните гуми върху сняг е силно затруднено, почти невъзможно, спирането с тях при подобни условия, също.

Зимни гуми през лятото? Подобно решение е толкова нежелателно, колкото и да се шофира с летни гуми през зимата. От една страна е пагубно за самата гума, която много бързо се износва, заради съприкосновението си с нагорещения асфалт, от друга - зимните гуми не са добре управляеми през лятото и могат да бъдат опасни.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко ЗА или ПРОТИВ смяната на зимни и летни гуми?