Направи си сам купичка от стари вестници - стъпки 1-4

Последна редакция на 03/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 431 пъти

  1. Вземете парче от вестника. То обикновено се състои от два листа с гънка по средата. Изрежете по дължина 3 ленти с приблизително еднаква широчина.
  2. Вземете едната лента и сложете дългия шиш в ъгълчето, като започнете да навивате хартията от него, докато оформите ролка.
  3. Залепете крайчето на ролката с лепилото и извадете шиша.
  4. Оформете колкото се може повече такива ролки. В случая са използвани около 50, но това зависи от големината на купичката, която желаете да направите.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направи си сам ефектна купичка от вестници

Представяме на вашето внимание колаж от четири снимки, които проследяват първите стъпки от процес, в края на който ще се полуми много интересна купичка от стари вестници. За тази идея ни разказват нашите приятели от форум "Направи сам", където изобилието от полезни съвети за дома и градината е впечатляващо. Връщаме се отново на колажа, за да видим какво се случва на снимката горе вляво. Там се изпълнява първата стъпка от проекта, при която е необходимо да се изрежат три ленти по дължина от всеки двоен лист от стария вестник. Добре е широчината на изрязаните ленти да бъде поне приблизително еднаква. При втората стъпка, която е демонстрирана горе вдясно, вече се намесва и дълъг дървен шиш. Около него се навива изрязаната вече в предходната тъпка лента от вестник. Ъгълът на навиване може да се види на кадъра, тоест не се навива по цялата дължина, а леко диагонално. Финалната фаза от въпросното навиване на вестникарската лента около дървен шиш е показана при стъпка три, която се вижда на снимката долу вляво. Забелязваме как върху останалия ненавит ъгъл се нанася течно лепило. С негова помощ ролката ще се запази като такава и няма да се развие. На снимката долу вдясно виждаме множество готови ролки, които са се получили по описания вече начин.