Финални щрихи - стъпки 9 и 10

Последна редакция на 03/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 183 пъти

      9. Внимателно натиснете слоевете, като оформите купичка. Уверете се, че има лепило върху цялата вътрешна повърхност и повторете, ако е необходимо.

      10. Изчакайте да изсъхне.

ВАЖНО: Повторете абсолютно целия процес отново, за да оформите капаче. Ако искате то да има дръжка на върха, необходимо е просто да натиснете в средата малко по-навътре.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направи си сам ефектна купичка от вестници

Това, което допринася за уюта в един дом, са хората, които го обитават. Именно те, с енергията която внасят, са отговорни за духа и енергията, които ще създадат сами за себе си и за домашното си огнище. По същия начин, вещите, които са част от интериора, попиват от настроението и емоциите на околните. Затова и дребните детайли, след които и декорации, създадени с любов, придават онази специфична нотка, която превръща нашето жилище в най-специалното място на света. Нашите креатимни приятели от форума "Направи сам" ни подсказват много интересен проект за изработване на ефектна купичка от стари вестници. Освен с оригиналността си, тя ще впечатлява и с топлотата, която излъчва всеки предмет, изработен от ръцете на домакините. Прочетете цялата статия, част от която е показаният тук колаж от снимки, за да разберете как сами да си направите такава купичка от вестници. Тук са показани стъпки девет и десет от целия проект, които на практика са последни от него. На предишни етапи са изрязани ленти от вестник, оформени са като фунии, после навити и вмъкнати една в друга, за да се оформи голям кръг. Сега вече целият вестникарски кръг, от страната, където е нанесено лепило, се натиска надолу и се получава купичка. За да се оформи капаче се повтарят всички стъпки от процеса, само при натискането накрая, се избутва капаче.