Боядисването е един от най-забавните етапи

Последна редакция на 20/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 2 436 пъти

Когато изграденото дърво изсъхне идеално, се преминава към боядисването на кората му. Най-долният пласт е най-тъмен. Впоследствие се използват още няколко нюанса боя, за да се получат по-светли и по-цветни места – точно както е в живата природа. Тук се изисква сръчност, търпение и добро око за правилното съчетание и наподобяване на истинско дърво.

Стените са следващата цел за четката на майстора. Те също не са само в един тон – цветовете им се преливат по приказно-вълшебен начин и създават неповторима атмосфера в стаята.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Супер татко превръща стаята на дъщеря си в приказен декор

Представяме на вашето внимание колаж от две снимки, на които се виждат моменти от ремонта в детска стая, която ще се превърне в истински приказен свят за една малка принцеса. С този амбициозен план се захващат млад и амбициозен баща, който е готов да посвети голяма част от времето си, за да зарадва малкото си момиченце. Тя мечтае да си има голямо вълшебно дърво в стаята и точно такова бива построено за нея. На снимаката отляво имате възможност да видите фрагмент именно от това дърво. То изглежда съвсем като истинско, макар и реално да представлява метално скеле със стоманена мрежа, върху която впоследствие е излят бетон. Накрая оформените вече ствол и клони са боядисани в кафяви и зелени преливащи се нюанси. Заедно със старателно изваяната текстура се е получило много убедително внушение за автентична дървесна кора. Не по-малко впечатляващи се стените в детската стая, както можем да се убедим от кадъра вдясно. Там, върху изграждащия се под, се виждат различни инструменти, но те далеч не са най-интересното. Фокусът несъмнено пада върху стените и начинът, по който те са боядисани. Без съмнение би било много по-лесно просто да се избере някакъв цвят и навсякъде да се мине с него. Идеята на готовия на всичко за дъщеручката му баща обаче не е била да свърши цялата работа набързо и съответно некачествено, а да изпипа всеки детайл. Затова решава да отдели нужното внимание и на стените и да заложи на ефекта гредиент в цветовото им оформление. В резултат са се получили тези вълшебно преливащи се жълти, зелени, оранжеви и розови преливащи се нюанси.