Белина

Последна редакция на 11/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 061 пъти

Преди да прибягвате до боядисване, "почистете" добре петното с белина. Идеята е същата, както при използването на препарат против мухъл - да бъде унищожена първопричината за проблема. Въпреки че самият теч отдавна е останал в миналото, неговите творения - мухълът и плесента са намерили свой дом на вашия таван и се размножават с невиждана скорост.

Белината или хлорната вар ще прекратят спокойното им съществувание и ще ви улеснят живота. След третиране изчакайте да изсъхне добре, повторете процедурата, отново изчакайте и чак след това боядисайте.

Когато се спрете на някой от посочените варианти и го приложите на практика, споделете резултата в "Направи сам", за да бъдете полезни и вие на останалите. Ако пък сте открили и друг способ за справяне с проблема, непременно го разпространете!

Всеки месец форумът се посещава от почти милион души, които активно и добронамерено отговарят на всякакви въпроси, свързани с ремонти, майсторене или креативност вкъщи, така че там можете да обсъдите и други свои предизвикателства у дома. А ако смятате, че не бихте се справили сами с даден проблем, потърсете професионалист в MaistorPlus. При всички положения за всяка задача си има решение.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Как да се справим с упоритите петна от теч по тавана