4. И постройте огнището

Последна редакция на 12/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 2 402 пъти

Най-напред направете своя първи кръг. Наредете камъни по външното очертание на дупката, като ги поставяте върху чакъла. Ако имате метален пръстен, го сложете в средата, за да сте сигурни, че формата, която образувате, е правилна. Използвайте гумения чук, за да позиционирате камъните по-стабилно.

Сега вземете лепилото. За да изградите втория си каменен ред, трябва да слагате достатъчно количество от залепващата субстанция върху всеки нов камък. След това го поставяте върху първия ред и отново набивате с чука, за да прилепне добре. Не редете камъните един върху друг. Всеки от тези на втория ред трябва да лежи на краищата на два от долния. По същия начин изградете и третия последен ред. И оставете металния пръстен в средата. Бихте могли да направите огнище и без него. Но в такъв случай камъните ви много по-бързо и в по-голяма степен ще почернеят.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Как сами да си направите огнище в 4 лесни стъпки

Всеки, който е имал щастието да присъства поне на едно градински парти, знае колко вкусна може да бъде храната, приготвена на огнище, особено ако последното сме си го изработили сами. И вие можете да си направите подобна екстра в двора, като на първо време се запознайте с публикацията, към която принадлежи и настоящото изображение. В нея са обяснени стъпките, които трябва да се следват. Отделете си време, малко търпение и действайте! Тук външното огнище вече е на етап изграждане. Изкопана е дупката, в която да бъде положено, а последната е насипана с чакъл. Оттук нататък следва да се постави метален пръстен в средата, който освен по-добър естетичен вид допринася и за по-голямата стабилност на конструкцията. Когато е поставен пръстенът, около него се изгражда стена от камъни. Завършеният вид можете да видите на голямата снимка отляво, където е показано следно голямо кръгло огнище с метален ринг и стена от сиви камъни на фона на поляна с ниско окосена зелена трева. Малката снимка горе вдясно е етап от изграждането на външната стена на огнището. Забелязваме, че с помощта на сиви камъни и гумен чук вече е почти готов първия ред от стената около пръстена. На снимката долу вдясно огнището вече е влязло в същинската си роля, запален е огън и на него се приготвя нещо вкусно.