Какви са елементите на Джапанди?

Последна редакция на 20/05/2024 от Патриция Симеонова

Перфектната симбиоза между Япония и Скандинавия – джапанди се фокусира над минималистична визия, която е добре изглеждаща и високо функционална. Хармонията в този стил се дължи на факта, че Дания и Япония споделят сходни идеи за минимализъм и комфорт, в допълнение с вниманието към ръчно изработените произведения, високото качество на изработка при продуктите и естествени материали – основно дърво. Очаквайте изобилие от естествени елементи, приглушени цветове, изчистени линии и малко, но за сметка на това добре подбрани мебели. 

    Стилът джапанди включва в себе си красиви ръчно изработени мебели и декорации вместо евтини структури. Неутралната палитра комплиментира обзавеждането. Обикновено се избират успокояваща цветова палитра. Когато се включват по-ярки цветове се случва много обмислено и фино. Стилът джапанди има някои основни правила, които могат да бъдат адаптирани към всеки дом. 

Джапанди подчертава устойчивостта. Естествените материали и простите форми са перфектния дизайн, доближаващ до природата. Все повече хора търсят екологична естетика, което не е изнена да увеличаващата се популярност на стила. 

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Скандинавският стил среща японския минимализъм или по-просто казано – Джапанди