Практично украсяване на детска стая - възможно ли е?

Последна редакция на 18/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 516 пъти

Коледната украса на детската стая може да има и изцяло практично измерение, което да ви помогне да подобрите организацията в помещението или пък да създадете още някой полезен навик у дома. За тази цел можете да използвате кутии за играчки и подаръци с коледни мотиви, в които детето ще е далеч по-склонно и мотивирано да прибира любимите си занимателни игри преди да настъпи време за сън.

Друга хитра идея е да създадете празнична атмосфера в помещението, като смените завивките и покривалото на леглото с такива на коледна тематика. А за финал ви предлагаме лесно решение, с което да научите детето винаги да носи чехли вкъщи – снабдете го с ефектни коледни пантофи и гарантираме, че повече няма да ги намерите захвърлени под леглото. Колкото по-големи и щури са пантофите, толкова по-добре!

Свързано:

Декорация за стена Как да декорираме безопасно детската стая за Коледа?

На снимката тук е показана малка детска стая в еклектичен стил, където само няколкото ярки коледни акценти я спират от възможността да бъде причислена към представителите на скандинавския стил. Иначе си има всичко необходимо, което би я характеризирало към последния. Като започнем от светлия под с настилка от бели дъски, преминем към боядисаните в кремаво бял цвят стени и стигнем до кокетната бяла нощна масичка, позиционирана вляво от леглото. Като стана дума за леглото, именно то е избрано за основна сцена, където да се изяви коледния дух в тази детска стая. Покривалото е в ярко червен коледен цвят, върху който компания си правят елени и елхички, под които неразопаковани подаръци очакват звездния си час. Надпис върху същото покривало ни приканва да вярваме в коледната магия. Калъфката на стандартната по размер възглавница също поддържа празничното настроение със своето еленче, елхички и подаръци на червен фон. Рамката на леглото, която наподобява бяла ограда с вертикално сковани дъски, е закачливо украсена с червена коледна шапка в левия си край, добавени са й и светлинки. От лявата страна на леглото е споменатата по-рано бяла нощна масичка, повдигната на крачета, с едно чекмедже, върху която са подредени книги, лампа и плюшена играчка. Пред масичката, едно войниче се усмихва под мустак и стои на пост. От дясната страна на леглото се вижда част от тъмно червен мек килим и червен чувал, от който подаръците в шарени кутии буквално извират.