Заменете изкуствения сняг с ефектни хартиени снежинки

Последна редакция на 05/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 529 пъти

Едва ли има дете, което да не се удивлява от пухкавия сняг, който покрива част от прозорците на стаята му в края на декември. Специалистите напомнят обаче, че изкуственият сняг може да се окаже изключително вреден за здравето на най-малките при поглъщане или попадане в очите. За да ви улесним в откриването на достойна алтернатива на тази любима коледна украса, днес ви представяме два наистина икономични и ефектни варианта за декориране на прозорците.

Първият изисква просто да изрежете снежинки от картон и да ги прикрепите внимателно към прозореца с помощта на тиксо. За втория вариант ще ви трябва пистолет за топло лепене и чиния, или друга гладка повърхност, върху която да оформите красива снежинка и след това да я пренесете върху стъклото на прозореца. Премахването на снежинките пък е лесно като детска игра – просто лекичко повдигнете единия им край и отлепете. Остатъчните следи от лепило можете да почистите с хладка вода, сапун и мека кърпа. Невероятно, нали?

Свързано:

Декорация за стена Как да декорираме безопасно детската стая за Коледа?

Един от добре разпознаваемите символи на коледните празници е снегът. Присъствието му зад прозореца обаче зависи от това доколко студен е фронтът преминел през съответните географски ширини и донесъл ли е изобщо някакви валежи. Това обстоятелство по никакъв начин не би трябвало да ви спира да декорирате детската стая с различни по форма и размер снежинки. По магазините се продават всякакви модели и цветове, но далеч по-хубаво би било да запретнете ръкави и да си ги изработите сами. Ще си бъдат по ваш, уникален дизайн, а може и децата да се включат. Нужни са ви най-обикновен бял лист хартия, молив, с който да очертаете снежинките и ножица, с която да ги изрежете. Примирен готов резултат можете да видите на лявата снимка от показания тук колаж. Кадърът показва част от стая, в която коледният дух уютно се е настанил. Върху светъл бежов под е постлан килим в сини, сиви и оранжеви цветове. Отдясно забелязваме светъл кожен стол, пред който са струпани опаковани подаръци. Насреща има тухлена стена, а на нея откриваме правоъгълен прозорец с дръпнати кафяви завеси, по чието стъкло са налепени хартиени снежинки. Снимките вдясно демонстрират процеса на създаване на тези бели снежинки от хартия. По подобен начин можете да си направите и елхички.