Обем на торбичката за прах и видове торби

Последна редакция на 07/05/2024 от Десислава Лакова
Източник | Видяно 948 пъти

Изберете прахосмукачка с по-голям обем, за да не се налага често да я сменяте. Когато стане въпрос за торбички, имате няколко варианта.

  • Текстилните са малко поостаряло предложение и се използват при липсата на хартиени. Те от своя страна осигуряват по-голяма хигиена, тъй като текстилните трябва прецизно да се изпират. Отворът при хартиените се затваря самостоятелно, което осигурява както удобство, така и повишава хигиената. В зависимост от интензивността на употреба, хартиените торбички се сменят на месец-два.
  • Съществуват и циклонни прахосмукачки без торбичка, на нейно място има пластмасов контейнер. Недостатъкът при тях е, че са малко по-тежки, всмукателната мощност е намалена и също така се налага контейнерът да се мие собственоръчно.
  • Друг вариант, при който липсва торбичка, са прахосмукачките с воден филтър. Прахът преминава през резервоар пълен с вода. Предимството при този вид филтър е пречистващото и хидратиращото му свойство. С такава прахосмукачка можете да се радвате на по-чист въздух, а упоритите петна по настилките ще изчезват за миг. Почистването е лесно, само сменяте водата във филтъра и сте готови.

Свързано:

Как да изберем прахосмукачка