Заложете на интригуващ дизайн за спалния комплект, който ще направи помещението по-артистично

Последна редакция на 04/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 061 пъти

Източник

Цветът и особеностите на дизайна на спалния комплект съвсем не са за подценяване при неговото закупуване. На първо място обаче е важно да изберете вида на комплекта – дали той ще разполага с долен чаршаф, две калъфки и плик или пък ще замените плика с пухена олекотена завивка, която ще ви спести закупуването на допълнително одеяло. Тук основният съвет е да мислите в перспектива:

  • Имате ли подходящ плик, с който бихте могли да замените олекотената завивка в горещите летни месеци?
  • И имате ли достатъчно дебели одеяла, които да гарантират комфорта ви пред зимата?

От гледна точка на дизайна, на пазара ще откриете огромно разнообразие от шарки и десени за спалните комплекти, така че те да паснат идеално на всеки вид спалня. Най-хитрият вариант тук е да заложите на двулицево спално бельо, което осигурява необходимото разнообразие, без да натежава на бюджета ви.

Виж още: Кой матрак е най-подходящ за вашия гръб

Свързано:

Идеи за спалня 5 важни правила при избора на спално бельо, които често подценяваме

Обзавеждането на тясна и удължена спалня може да се превърне в истинско предизвикателство, но с помощта на опитен майстор това е едно напълно възможно начинание. Тук например майсторите препоръчват леглото да е поставено в центъра на помещението, като едната му страна докосва стената. На пръв поглед това решение е изключително неудобно, но ако се вгледаме по-детайлно в дизайна на спалнята, ще забележим, че тя дава възможност за поставянето на допълнителен скрин или шкаф зад таблата на леглото. Стената в дъното на помещението, до която традиционно бихме разположили леглото пък притежава удобен бял гардероб, чиято масивна конструкция може да побере всички дрехи и пособия на собствениците. За пода е избран тъмен паркет, който създава усещане за уют в помещението, като е успешно допълнен от здрав бежов килим. Топлото и хармонично излъчване на спалнята е допълнено още от ефектните, стъпаловидно разположени осветителни тела, както и оранжевото спално бельо. То от своя страна създава настроение в помещението, като е успешно разчупено от декоративните възглавнички с бели, черни и оранжеви мотиви. В непосредствена близост до леглото тук е разположен шкаф за поставянето на красиви саксийни растения. Вместо класическите вратички и основи обаче, той разполага с няколко плетени панера за съхранение на вещи и аксесоари.