Направете в спалнята си кът за четене

Последна редакция на 28/04/2024 от Климентина Величкова

Сложете в спалнята си кресло или малко диванче с масичка отпред. Събудете се 15 минути по-рано, седнете удобно и прочетете няколко страници от интересен роман, разгледайте списание с красиви илюстрации, прегледайте вестник или ако вече не купувате хартиени издания–влезте в интернет или вижте прогнозата за времето от телефона или лаптопа. Тези на пръв поглед рутинни действия, но извършени в уютен кът от спалнята, ще ви донесат спокойствие и лекота за старта на деня.

Ако желаете да приложите на практика някоя от тези идеи за спални, в MaistorPlus ще откриете подходящ специалист и съвет за всеки ваш интериорен проект за дома. Пуснете заявка напълно безплатно и изберете най-добрата за вас оферта.

Свързано:

Идеи за спалня 5 начина да се събуждате по-щастливи в спалнята

Снимката, която виждаме тук, представя средно голяма спалня в еклектичен стил, в която се отличават винтидж и модерни елементи. Върху значителна част от пода е постлан голям мек бял килим. На преден план, точно пред голямо легло, е обособен предразполагащ към релакс кът за четене. Той се състои от малък мек диван в светло кафяв цвят, от дясната страна на който са поставени две декоративни възглавници. Пред дивана откриваме две еднакви малки бели квадратни масички, като върху лявата е поставено цветно списание, а върху дясната виждаме малка стъклена ваза с бели цветя. От дясната страна на този читателски кът забелязваме камина, чието огнище в момента е затворено с квадратен черен капак, а пред него е сложена бяла ваза с тънки декоративни клончета. От двете ѝ страни са позиционирани меки бели столове във винтидж стил. Над камината са окачени голяма, издължена, хоризонтално ориентирана абстрактна картина, до която отдясно има по-малка, повтаряща подобни светли линии на кафяв фон. Зад кътчето за четене дизайнерите са решили да разположат голямо винтидж легло. То е с бяла подматрачна рамка, в четирите ъгъла на която са предвидени високи бели резбовани колони, които се съединяват в горната си част с хоризонтални бели релси. По последните, при желание, могат да се движат кафяви завеси, които да осигурят пълно уединение. Леглото е застлано със светло кафяво покривало, върху което виждаме бяло шалте, заедно с няколко стандартни и декоративни възглавници. От двете страни на леглото има модерни нощни шкафчета от светло дърво, от които повече се вижда лявото. Върху двете шкафчета са поставени нощни лампи с изящни основи и сиви шапки.