3. Вдъхновение от природата

Последна редакция на 29/03/2024 от Ани Атанасова

Много популярни са и всякакви растения, които биха могли да намерят място във вашата баня. Освен че носят свежест, те пречупват скучноватият и по принцип суров вид на това определено помещение. Всякакви други решения, вдъхновени от природата, също биха били перфектни при декорирането на баня. 

  • Проучете внимателно какви цветя можете да отглеждате в условията на по-силно влага и си ги осигурете.
  • Вариант е също да използвате изкуствена зеленина, която умело имитира натуралната. При нея също е важно да съобразите да бъде направена от устойчиви на силна влажност материи, за да ви радва по-дълго време.

Свързано:

Идеи за баня 14 тенденции за дизайн на баня през 2015г.

Ако харесвате природата, и нейните красиви форми и цветове, то бихте оценили подобаващо и флоралните елементи в интериорния дизайн. Тази баня е олицетворение на природната красота, представена от нежни зелени багри, елементи, напомнящи за листата от дърветата, а също и изобилие от дърво, като основен материал в обзавеждането. Помещението е наистина широко и просторно, което позволява експериментирането с различни интериорни подходи и малки дизайнерски трикове. На снимката от лявата страна виждаме зоната на мивката, където зеленият цвят е основен, флоралните елементи са в изобилие, а снежнобелият цвят е оригинален избор за комбинация. Умивалниците са два, с обла форма, разположени върху снежнобял, масивен плот. Огледалото е окачено по дължината на стената от лявата страна, а върху пода отдолу виждаме и изтривалки с формата на листа - в зелени и кафяви нюанси. На снимката вдясно виждаме другата част от помещението, където е позиционирана ваната, сгушена в ъгъла, а непосредствено до нея виждаме и две декоративни стъпала. Цялата зона е покрита с водоустойчиво дърво, което внася усещане за уют в атмосферата на банята. Флоралните елементи и тук не отсъстват от интериора, а невероятният дизайн на стената внася динамика и разчупен вид на помещението.