2. „Устойчиво“ декориране

Последна редакция на 28/03/2024 от Ани Атанасова

Всяко нещо, имащо за цел да подобри живота ни като едновременно с това опазва и околната среда, продължава да бъде на мода. Затова категорично няма да сбъркате, ако:

  • Използването на рециклирани материали при обзавеждането на банята си. Преработването на нещо старо в ново е още един полезен ход, който ще ви спести средства от излишно закупуване на вещи, които реално можете да си изработите сами. 
  • Употребата на „сива“ вода също е метод, за който си струва да научите повече и да въведете в ежедневието си.

Освен очевидните ползи от един такъв „устойчив“ дизайн, ако работата е свършена както трябва, получавате и уникална и стилна баня, за която всеки би ви завидял.

Вижте също: 6 съвета преди да започнете ремонт на баня

Свързано:

Идеи за баня 14 тенденции за дизайн на баня през 2015г.

Когато помещението на банята не е с голяма и просторна квадратна площ, то може да го направите по-приветливо, като добавите към интериора му изобилие от прозорци и стъклени врати. Огледалата също оптически увеличават размерите на помещението, и го карат да изглежда по-просторно. Ето например тази баня - елементите от обзавеждането са изключително малко, дизайнът е максимално изчистен и семпъл, а цветовете в интериора - меки и приветливи. От дясната страна се вижда част от вратата, която е с бяла рамка. Непосредствено до нея виждаме стъклена преграда, която отделя зоната на душа от останалата част от помещението. На стената вдясно са монтирани един подвижен душ, тип телефонче, с достатъчно дълга мека връзка и поставка, а също и още един друг - неподвижен душ, монтиран непосредствено до другия. В дъното на помещение, мястото е заето от красива свободностояща вана.Дизайнът й е объл, изчистен от остри ръбове, снежнобял цвят и масивна структура. Чучурът, заедно с душ батерията са монтирани от задната й страна, а срещу нея виждаме и още една стъклена панорамна врата, която разкрива красивата гледна навън. Така, вземането на гореща вана винаги ще бъде красиво и отпускащо изживяване, само на крачка от красивата и панорамна картина навън. Подовата настилка е изцяло от плочки с бежов цвят и флорални елементи, а стените са в тон - багри от кафявата цветова гама, но една идея по-тъмни от тези на пода.