6 кокетни бани, проектирани изцяло за жени

Последна редакция на 25/04/2024 от Елица Мартинова

Банята е любимо място на повечето възрастни. За жените обаче тя е нещо повече от обикновено помещение, защото е кътчето, където дамите могат да отделят малко време за себе си и да релаксират. Ето защо този път решихме да ви покажем 6 бани със зашеметяващ и екстравагантен дизайн, за които сте сигурни от пръв поглед, че собственик са горди дами.

Ако и вашата баня се нуждае от ремонт или искате да се вдъхновите за подобрения, не се колебайте да потърсите професионалист, който да реализира идеите ви.

Свързано:

Идеи за баня 6 кокетни бани, проектирани изцяло за жени

Този колаж от четири снимки показва различни по размер бани, обзаведени специално за жени, съчетаващи елементи от еклектичен, винтидж, модерен и други стилове. Банята горе вляво залага на изискано съчетание от тъмно кафява мозайка и червени акценти. В лявата част зад стъклена преграда виждаме биде, бяло отвътре, тъмно кафяво отвън, монтирано на ярко червена стена. Другата виждаща се стена в тази половина е с тъмно кафяви плочки. Отдясно е ваната с червено корито и кафява мозайка за външната страна на ваната и дългата стена, до която е последната. Червена и сребриста мозайка е използвана за декорация от сърца върху стената. Отдясно виждаме правоъгълна бяла мивка. Снимката горе вдясно е на баня в морски стил с преобладаващи сини цветове, каквито забелязваме по стените и тавана. За пода и душ кабината са използвани бели мраморни плочки. Мивката, над която има голямо хоризонтално огледало без рамка е с полиран бял плот и шкаф за баня със зелени вратички. На стената отсреща е отредено място за средно голям прозорец, а до него впечатление прави средно голямо огледало с изящна бяла рамка. Долу вляво снимката е на баня, залагаща в голяма степен на флоралните мотиви. Такива виждаме на колоната по средата, при част от стените и при осветителните тела. В останалата си част стените са с правоъгълни розови плочки, от последните има и в средната част на пода, който в периферията си е с кафяви плочки. Ваната е със заоблено ляво корито и в ъгъла отляво, душ кабината е по средата, с прозрачни прегради, вдясно е мивката с кръгло бяло корито върху дървен плот, над нея има тясно и дълго хоризонтално огледало. Дясната снимка долу е на модерна баня с изчистени геометрични форми, съчетаваща бяло и тъмно розово с естествено дърво. Ваната отляво е кръгла и бяла, до нея се вижда внушително голям прозорец, а срещу ваната на стена, облицована с естествено дърво, са монтирани две еднакви мивки с тъмнорозови шкафчета под тях и по едно вертикално огледало без рамка над всяка.