Растения, които ще красят балкона ви за дълго време

Последна редакция на 10/05/2024 от Флора Велчева
Източник | Видяно 668 пъти

Ако не искате да се съобразявате със сезона, можете да изберете цветя, които са подходящи за отглеждане през три от четирите годишни времена. Такива например са:

  • Лобелия, която е ниско едногодишно растение и успешно можете да съчетаете и с други растения. Цъфти със сини и лилави цветове, предпочита влажна почва. Подходяща е и за по-сенчести и хладни места. Можете да я поставите във висяща кошница или по края на по-голям декоративен съд. 
  • Хойхерата, позната и с името пурпурно звънче, предпочита по-сенчесто местообитание. Устойчиво е на различни болести, вредители и е непретенциозна. Хойхерата цъфти от май до септември с ярки червени, лилави и дори кафяви цветове.
  • Глоксиния или каменно цвете е с кадифени камбановидни цветове с голямо разнообразие на нюансите. Тя цъфти в продължение на седмици, а не изисква много грижи. През пролетта можете да я поставите на балкона, а през зимата - на прозорец с източно или южно изложение. 

Ако имате нужда от съвети, свързани с озеленяването или преустройството на балкона си, можете да се обърнете към някой от регистрираните експерти на сайта ни. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. Без ангажимент от обвързване ще може да сравните получените оферти, да разгледате предишни мнения на клиенти и да направите правилния избор.
 

Свързано:

идеи за тераса и балкон Цветя за балкона