Защо да изберете равен покрив за дома си

Последна редакция на 19/05/2024 от Патриция Симеонова

Правейки важни избори за дома си, трябва да се информирате. Покривът е нещо, което се налага да се подмени на повече от 20 години, разбира се, съобразено с неговото качество и срок на експлоатация. Това са петте причини, поради които да изберете равен покрив:

  • Оптимизация на пространството – скатният покрив минимизира пространството на последния етаж на сградата и не позволява да се използва пространството на покрива отгоре. Равният покрив е подходящ за градина, бар, а защо не и басейн? Множество бизнес сгради са проектирани с равен покрив, именно, защото пространството може да се използва.
  • Икономичност и ефективност – бюджетът, необходим за изграждането е значително по-нисък, а срокът им на експлоатация е средно до 30 години. Всеки собственик има възможност да избира между различни видове материали спрямо наличния ресурс.
  • Издръжливост и дългосрочност – асфалтът, като често употребяван материал, е устойчив и може да гарантира до 50 години срок за използване. EPDM (вид синтетичен каучук) – до 30 години.
  • Ефективна дренажна система – при равните покриви от значение е лекият наклон, за да може водата да се оттича и да попада в улука. Тази вода може да се използва за поливане например.
  • Естетична визия – независимо от материала, единственото, което ще се вижда отвън е заобикалящата стена, което ще допълва крайната визия на сградата.

Свързано:

Равен покрив - как да използваме пространството?