Тиландсия

Последна редакция на 03/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 2 356 пъти

Тиландсията е нежно и много красиво цвете, чиято родина са Северна и Южна Америка. Листата на Тиландсията са тънки, дълги и заострени по краищата в тъмнозелен цвят. Особено атрактивен е цветът, който има изтънчен бледорозов цвят. Една от приятните особености на Тиландсията е, че когато въздухът е много влажен, върху наситения розов цвят се появяват малки сини цветчета.

От всички цветя в градината с това ще срещнете най-малко трудности при наторяването. Причината за това е, че кореновата система на Таландсията е слабо развита, тъй като по произход тя вирее по скалисти места. Ако се спазват изискванията й за поливане, тя не е претенциозна и по тази причина е едно от предпочитаните екзотични цветя у нас.

  • Обича слънцето, но не и пряката слънчева светлина.
  • През лятото поливайте 2-3 пъти седмично, а през зимата - само веднъж.
  • Не пълнете саксията с вода, а пръскайте директно листата и стъблото му
  • Добре е да примесите почвата в саксията с обилен слой камъчета
  • Таландсията загива на температури, по-ниски от +17 градуса

Сигурни сме, че снимките на тези разкошни растения са ви изпълнили с радост. Ако всичко прочетено дотук ви е амбицирало да изградите и поддържате красива градина, заявете проект, за да намерите най-добрите озеленители. Сравнете техните предложения, разгледайте профилите им и се запознайте с оставените за тях мнения, за да направите информиран избор.

Свързано:

Разкошни екзотични цветя, които може да отгледате у дома