7 забавни и интересни идеи за мебели за двора и градината

Публикувано на 24/06/2016 от Павлина Георгиева | Видяно 14 146 пъти

Погледнете добре тези столове и опитайте да отгатнете на какво ви напомнят облегалките им. Ако сте предположили порти, вероятно търсите изход към друг свят. Правилният отговор е - огради! За направата на тези очарователни мебели за сядане са използвани дъски от кедрово дърво. Добавен им е цвят и, както се вижда, резултатът е повече от радващ. Да не забравим да отдадем дължимото и на интересните лампи-свещници, които се грижат за романтичното намигване в цялата композиция.

Вижте още: Съвети и трикове за градината, които ще се радвате да научите


7 забавни и интересни идеи за мебели за двора и градината

Все ни се иска да удължим престоя на лятото с поне още един ден, за да задържим радостта от живота на открито сред зеленина и свеж въздух. Естественият ход на природата по нашите земи обаче предполага сезоните да се сменят. На нас ни остава утехата да помечтаем, а защо не и смело да планираме как да обзаведем екстериора си за сегашните топли дни. Тук ви предлагаме 7 забавни и интересни идеи за мебели за двора и градината, с изпълнението на които бихте могли да се справите и сами. Ако все пак предпочитате да се обърнете за помощ към професионалисти, можете да го направите бързо и лесно чрез нашия сайт.


Цветно и палетно

Светът е шарен и палети дебнат отвсякъде. В случай че и на вас ви попаднат такива, в пакет с добро настроение и щипка въображение, заловете се за работа и си направете най-веселата маса. Компания могат да ѝ правят масички, столове и каквото още се сетите да сътворите с тези материали и всички бои, които имате на разположение.

Вижте още: Интересни идеи за практични мебели от палети


Тронът ви очаква

Няма нищо по-лесно от това да си направите градински трон или кресло, ако предпочитате по-непретенциозно наименование. Старата пластмасова щайга вече е пенсионирана и може да започне нов живот като мебел в двора ви. Изрежете я от едната страна откъм дългата част, добавете няколко възглавници, и сте готови. Не забравяйте да си вземете и короната, така де, шапката.


Пейката-беглец

С това колелце в десния си край пейката наистина създава впечатление, че всеки момент ще побегне нанякъде. Като я огледаме по-добре обаче, виждаме, че е добре закрепена за тревата и дори чудесно контрастира с нея с жълтия си цвят. Що се отнася до закачливия ефект с колелото, постигнат е, като са използвани елементи от стара ръчна количка, които са вложени при изработката на тази външна мебел.


Залюлейте пейката

А тази пейка вече не може да стои мирна. За сметка на това е готова хубавичко да ви полюлее. Независимо че е сглобена от стари бъчви, тя се е превърнала в истински еталон за блаженството и релакса в градината. Как да не се отпусне човек с книга в ръка и чаша винце в другата?


Градинска масичка, директно от природата

Предупреждаваме ви, че това е най-трудният "направи си сам" проект, с който някога сте се захващали. Необходими материали - старият дънер в двора ви, два шезлонга, хапване, пийване. Пренесете първия шезлонг до дънера, след него втория. Помолете някого да донесе хаването и пийването и да го остави върху градинската масичка, която доскоро беше дънер. Излегнете се върху шезлонгите. Хапнете. Пийнете. Поздравете се, че се справихте с тази толкова тежка задача.


Класическата люлка на дървото в нова премяна

Детството на мнозина е свързано с класическата люлка на дървото, особено ако част от него са прекарвали на село. Можете да си осигурите нов прочит на този мил спомен, като облечете в плат стар кош или корито и довършите делото с няколко меки, цветни възглавници, за повече удобство. Закачате тази прелест на дървото и веднага щом децата ви разрешат да припарите до него, можете и вие да го изпробвате.

Имате още по-забавни и интересни идеи за обзавеждането на двора и градината си? Ако не се чувствате достатъчно уверени да ги реализирате сами, можете да се обърнете за съдействие към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, сравнете получените оферти, профилите на изпълнителите и изберете този, който максиално покрива вашите очаквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта