Страхотни идеи за саксии от палети

Публикувано на 06/04/2020 от Елица Мартинова | Последна редакция на 06/04/2020 | Видяно 28 143 пъти

Ако считате стандартните саксии за скучни и еднотипни, значи нашето предложение е специално за вас. Разгледайте няколко интересни идеи за саксии, направени изцяло от стари палети. Ще се убедите, че те придават непринуден чар и уютна атмосфера в градината или у дома. Друго тяхно предимство е, че разходите по тях ще са в разумни граници, а направата им може да се превърна в забавен проект за цялото семейство. В случай че имате проблем не със саксиите, а с озеленяването в градината ви или имате нужда от изработката на по-специфично обзавеждане на дома, винаги може да потърсите помощ от специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Етажерки в оранжерията

Ако идеята за палети в градината наистина ви допада и искате да ги поставите като приятен акцент, но не сте от най-сръчните хора, тази идея е точно за вас. За да се сдобиете с красива етажерка за вашите саксии е необходимо единствено да пребоядисате палета и да я забиете в земята. Тя е идеално поставка за малки саксии, а разположена на правилното място, може да е и убежище за цветята, обичащи сянката.


Симпатични саксии като декорация за стена

Тези симпатични малки саскии са идеалното решение, ако в градината ви има стена, която искате да декорирате. Можете също така да ги подредите на някоя стена у дома и така да си направите зелена площ в апартамента. Изработката им съвсем не е трудна, защото е необходимо единствено да срежете краищата на палетите. Цветът и декорацията зависят изцяло от вас. Без особени усилия може да ги декорирате в най-различни цветови гами и украшения и да им придадете завиден колорит. Тези саксии са подходящи за по-малки цветя.

Вижте още: 5 лесни за отглеждане балконски цветя


Стенна мозайка от саксии

Това предложение също е подходящо за декорация на стена. Ако в градината си имате допълнителна постройка или стената на съседите е неприятно близо, с тези саксии може да разведрите обстановката. На практика те представляват разрези на палети и не са никак трудни за изработване. Ако експериментирате с формите, големината и цветовете, ще получите ефектна мозайка по вашата стена. Отново това е подходящо предложение и за дома, по този начин ще получите един разчупен и артистичен интериор.


Стена от цветя и палети

Много от вас сигурно са мечтали да живеят в къща, обсипана с цветя. Палетите могат да сбъднат това желание. В случая имаме дървена барака, но палетите на практика могат да се прикрепят към всякакви повърхности. Веднъж поставени, те стават идеална среда за увивни растения и цветя с падащи надолу стъбла. Единственото неудобство, което евентуално може да изпитате, е появата на много пчели.


Дишаща саксия

Всеки любител градинар знае, че има растения, които обичат да се развиват в проветрива почва, богата на кислород. Докато в пластмасовите саксии това е трудно за постигане, чрез палетите може да създадете точно такава среда и то без да са нужни кой знае какви дърводелски умения.

Виж още: Как да си направим стена от палети


Малки сандъчета

От палети съвсем лесно могат да се сковат малки сандъчета. В тях може да поставите обикновените пластмасови саксии, но може да ги използвате, насипвайки пръст директно в тях. Изборът на цвят отново зависи от вас, но идеята за градина, изпълнена с много малки цветни сандъчета, звучи наистина добре. А представете си ги в подходящо съчетание с холната мебелировка.


Акцент към обикновените саксии

Както споменахме и по-горе, освен за саксии, палетите могат да се използват и като приятен акцент към обикновените саксии. От тях могат да се изработят сандъци в причудливи форми, в които да скриете пластмасовите си саксии. Могат да се използват и като декоративна стена. Границите на възможностите с палетите зависят единствено от вашето въображение.

Ако идеите ни са ви вдъхновили, но не можете да се справите сами с изработката, потърсете конкурентни фирми, които предлагат изработка на мебели по поръчка. Те със сигурност ще ви помогнат и с идеи, така че крайният резултат да е наистина впечатляващ. В случай че сте си наумили точно какво искате да измайсторите от палети, но не можете сами, възползвайте се от шанса да заявите проект.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта