Мебели от палети за по-уютна и красива тераса

Публикувано на 26/03/2020 от Виктория Маринова | Последна редакция на 26/03/2020 | Видяно 38 784 пъти

Безспорно всеки балкон или тераса има нужда от няколко стола. Спестете си безкрайно обикаляне по магазините в търсене на перфектните столове и просто си направете такива сами с помощта на добра идея и няколко стари палети. За съвършен ефект ги лакирайте, като не забравяйте да помислите и за устойчивостта им.


Изберете подвижни мебели от палети

Ако обичате да размествате мебелите и често ви хрумват все по-добри идеи за разположението им, задължително монтирайте мебелни колелца в долната им част. Направете си етажерка на един или повече етажа, а защо не и във вид на стълбички? Подвижността на елементите в обзавеждането ще ви позволи да дадете воля на въображението си и да освежите терасата без това да ви коства дълго време и усилия.


Заложете на цялостно палети обзавеждане

Ако имате достатъчно пространство на балкона, можете да сглобите и цялостно палети обзавеждане с три модула - масичка, пейка и шкаф. За изработката им ще са ви необходими 8 палети, 4 мебелни колелца стъклен плот за масичката, както и крепежни елементи - прави, ъглови планки и винтове.


Осигурете височина и стабилност на дивана

Тъй като обикновено диваните и пейките от дървени палети стават ниски, можете да създадете надеждна опора, върху която да наредите материалите. За да бъде по-приятно излежаването ви върху дивана, добавете меки дюшеци, подложки или възглавници. Създайте красиво цветно съчетание от декорации, които да допълват вида на вашата "арт инсталация", а ние гарантираме, че тя ще впечатли вашите гости!


Поканете си добра компания

Отдайте се на приятни разговори с приятелка и я поканете на вашето красиво творение от палети. За изработката на тези очарователни ъглови кресла ще ви трябват подходящи материали, усещане за симетрия и доза сръчност. А ето и една бонус идея - добавете квадратна масичка между двете кресла и придайте завършеност на вашето балконско обзавеждане.


Аранжирайте вашата цветна градина

При този балконски цветарник е съхранен автентичният вид на палетите. Освен красиви саксии с цветя, на него можете да поставите и различни декорации, като свещи или малки вази. Ако пък оригиналният вид на палетите ви омръзне, можете да ги боядисате или украсите по ваш вкус!


Създайте си удобно кътче за отдих

Ъгловото диванче от палети е подходящо както за двора, така и за терасата. Придайте доза индивидуалност на местенцето си, като боядисате новия диван в наситен цвят. А за повече удобство, добавете меки подложки и декоративни възглавнички.

Виж още: Мебели от палети: Как да изберем подходящ материал за своите проекти


Потърсете уединение в градски условия

Ако ви е омръзнало да срещате любопитните погледи на съседите, докато пиете сутрешното си кафе, използвайте палети, за да затворите балкона си. Добавете мека облицовка към издигнатата преграда и я превърнете в удобна облегалка на вашето диванче. За още повече комфорт, прибавете и компактна масичка към обзавеждането.


Кажете "да" на декорациите

А ето и решение, подходящо за закрита тераса. С помощта на палети, шаблон и боя можете да се превърнете в истински творец! Съчетайте тази идея с пълно обзавеждане от палети за терасата и ви гарантираме, че тя ще се превърне в новия ви източник на вдъхновение занапред!

Виж още: 9 свежи идеи за маса от палети


Създайте романтична атмосфера на балкона

Добавете капка романтика към приятните летни вечери, прекарани на терасата, като поставите подобни красиви свещници, чиято основа е направена от палети. Те ще придадат истински вълшебна атмосфера, а в комплект с топло одеало и книга в ръка ще се чувствате точно като на мечтаната почивка.


Сервирайте със стил и артистичност

Ако пък мащабните проекти не са вашата страст, можете да сътворите интересен поднос от дървени палети, като кокетно допълнение към сутрешното ви кафе. То ще придаде уют и красота на вашата тераса, като не забравяйте, че от оставащите палети можете да създадете и други интересни декорации и дребни елементи.


Мебели от палети за по-уютна и красива тераса

Мебелите от палети са едно изключително модерно и икономично решение за обновяване на дома, което придобива все по-интересни форми. Доскоро ги наблюдавахме предимно в дневната и спалнята, но днес те превзеха и нашите тераси! Заредете се с креативни идеи и не забравяйте да споделите вдъхновението и резултатите от вашите собствени проекти в групата за Идеи и мебели от палети. А ако изпитвате трудности при обзавеждането на дома, в MaistorPlus ще получите професионални съвети и изпълнение от квалифицирани специалисти в сферата на Мебели и Обзавеждане.


Създайте олицетворение на хармонията

Ако си мечтаете за невероятна градина, в която да посрещнете настъпващата есен, не се колебайте и превърнете терасата в подобно райско местенце! В този случай мебелите от палети са едно наистина оригинално и практично решение, особено подходящо за ограничен бюджет.

Виж още: Практични легла от палети за всеки дом


Събудете детското в себе си

Отдадени на спомени за детските дни, можете да се отпуснете на прекрасна люлка от палети. Препоръчваме да я поставите на верандата, ако разполате с такава, или пък на терасата, стига пространството около люлката да е напълно обезопасено.


Превърнете малкия балкон в китна градина

Да речем, че сте си направили няколко симпатични табуретки от дървени палети, но вече не се нуждаете от тях. Защо да ги изхвърляте, като те могат да станат основа за прекрасни цветарници, подходящи за малки и тесни тераси и балкони.


Осигурете място за вашите цветя

Едва ли има по-хубава гледка от тераса, обсипана с прелестни цветя! Старите дървени палети могат да ви бъдат от полза и тук, защото с тяхна помощ ще сътворите уникален вертикален цветарник за своя балкон!


Потърсете професионален съвет

За финал ви представяме един неповторим бар от стари палети, като перфектното допълнение към вашата тераса, особено ако тя разполага с такава невероятна гледка. Но тъй като подобно начинание изисква опитната намеса на доказан специалист, напомняме, че той е само на един бутон разстояние. За целта направете безплатна заявка в MaistorPlus и разгледайте многобройните предложения на нашите квалифицирани майстори, способни да сбъднат всяка идея за мебели от дървени палети!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
58 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта