Страхотни идеи за барбекю - каква храна да си приготвим през лятото

Публикувано на 26/08/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 16/03/2023 | Видяно 19 676 пъти

Лятото е сезонът, в който предпочитаме да прекарваме колкото се може повече време си навън. Близо до природата, дневната слънчева светлина и прохладния нощен вятър. Какво по-хубаво от това да организирате едно семпло и приятно барбекю, в компанията на близките ви хора? Тук идва въпросът обаче - каква храна би била подходяща да се приготви за подобно събитие, конкретно през летния сезон? Идеята за кебапчета и кюфтета би била неприемлива за повечето от нас, тъй като в горещите месеци предпочитаме по-леки ястия. Разгледайте следващите идеи, които сме подбрали за вас, за да почерпите вдъхновение за приготвянето на лятна храна на огън! А ако желаете да подновите градината, потърсете помощта на ландшафтен екип, който ще ви съдейства по най-добрия начин, за да вдъхнете нов живот в нея!


Риба и морски дарове

Рибата на скара - класически летен специалитет, който се нарежда сред най-предпочитаните идеи за барбекю. Достатъчно е да я посолите леко, да поръсите с пипер и няколко капки лимонов сок, за да се сдобиете с перфектното ястие, подходящо както за обяд, така и за вечеря. Комбинирайте с калмари и скариди, на които са им необходими само няколко минутки на огъня. Ще си имате цяло плато с лека, вкусна и питателна храна, която ще ви очарова с вкуса си.

Виж още: За по-вкусна лятна вечер обособете грил-зона на двора


Пилешкото - по-лекият вариант за месно ястие

Вместо да купувате свински пържоли, които често са прекалено мазни и затрудняват храносмилателната система, изберете свежо пилешко месо. Ако се маринова предварително и се пече директно върху огъня, отвътре остава сочно и крехко, а отвън хваща хрупкава коричка. Идеални подправки за лятното пиле са чесън, куркума, розмарин, както и комбинираните маринати със соев сос, горчица или балсамов оцет.


Гриловани зеленчуци

Тиквички, патладжани, лук, домати, чушки - тези страхотни и свежи летни зеленчуци са пръв приятел на градинското барбекю! Стават изключително бързо и са страхотна гарнитура към пилето или рибата. Освен това, тиквичките на скара, поднесени с кисело мляко с копър и чесън, напълно могат да изместят основното ястие.


Иновативни идеи за барбекю - приготвяне на десерт

Замисляли ли сте се да приготвите нещо сладко за завършек на вечерта, като използвате единствено барбекюто? Сигурно си мислите, че това едва ли е възможно, но съвсем не е така. Най-вкусният, лесен и лек десерт, идеален за изпичане върху скарата - това са плодовете. Могат да се приготвят по всевъзможни начини - с глазура или без, запечени директно върху скарата, а може и да ги приготвите увити във фолио. Банани, ябълки, ананас, манго, нектарини... някои хора успешно гриловат дори диня! Експериментирайте, приложете своите идеи за барбекю, бъдете смели - сигурни сме, че вие и вашите близки ще се очаровате от резултата.

Ако имате още идеи за вашето градинско барбекю, свържете се с екип от специалисти, като пуснете заявка за проект в MaistorPlus. Само в рамките на 24 часа ще получите атрактивни оферти от водещи компании и ще имате възможност да сравните предложенията им, за да изберете най-подходящото за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта