Хитри местенца за съхранение на кърпите в банята

Публикувано на 15/06/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 18/07/2016 | Видяно 12 621 пъти

Трябват ви само бои и стари дървени щайги, за да създадете чудесна поставка за кърпи, която да придаде цвят и свежест на вашата баня! Преди да подредите всичко необходимо в нея обаче, уверете се, че е достатъчно устойчива. Този своеобразен шкаф от палети не само ще е уникално решение, с което да впечатлите своите гости, но и ви дава възможност сами да изберете размера, цветовете и дизайна му.

Вижте още: Цветна етажерка за детска стая


Вдъхнете нов живот на рафтовете за книги

Ако реновирате дома си, не бързайте да изхвърляте рафтовете за книги. От тях могат да станат чудесни поставки за кърпи, тоалетни принадлежности и декорации. Оценете факта, че вертикалното им разположение ще направи банята ви още по-функционална, като подредите най-отгоре и отдолу вещите, които рядко използвате, а в средата поставете кърпите.


Хитри местенца за съхранение на кърпите в банята

Като едно от най-важните помещения във всеки съвременен дом, банята трябва да бъде добре организирана и подредена. Освен от редовно почистване, тя задължително се нуждае и от пространство за съхранение на препарати, тоалетни принадлежности и кърпи. И тъй като знаем колко е трудно да намерим място за последните, особено ако сме притиснати от големината на помещението, ви предлагаме няколко идеи за хитро организиране на кърпите в банята! За всички други промени у дома се доверете на опитни специалисти, регистрирани в MaistorPlus, като пуснете заявка и разгледате техните оферти!


Заложете на една изпитана класика

Подобно решение, но приспособено към пода, е тази метална поставка за кърпи. Добрата новина е, че тя е подходяща за монтиране и до вана, разположена в средата на стаята, а ако я поставите възможно най-близо до стената, няма да лишите банята си от ценно пространство.


Бързо, лесно и удобно решение за всеки дом

Прост, но удобен вариант е да съхранявате кърпите под мивката. Така няма да ви се налага да пробивате стената за поставяне на стойка, като за целта изберете шкаф с открит рафт. Очаровайте гостите си, като винаги осигурявате чисти кърпи в открития рафт под мивката, а за по-приятна атмосфера можете да го декорирате с ароматни свещи например.

Виж още: 10 остроумни трика, с които да организирате банята


Добре познат, но позабравен навик

Макар да не е съвършеният и най-стилен вариант, закачането на кърпите от задната страна на вратата си е класика в жанра. Ако все пак се спрете именно на тази традиционна идея, вдъхновете се и измайсторете сами интересна закачалка, която да ви спечели точки за креативност. Още подобни хитрини ще научите от специалисти, като заявите проект в MaistorPlus и комуникирате с тях напълно безплатно през нашата платформа!


Към тази симпатична алтернатива добавете доза креативност

Добавете интересни панери към първото предложение и можете да сте сигурни, че сте оползотворили мястото под мивката по най-добрия начин. Ако съвсем наскоро сте ремонтирали банята и сте заложили на шкаф с чекмеджета и голямо отворено пространство под мивката, тази идея ще ви спести досадното трупане на кърпи една върху друга. Украсете собственоръчно панерите, за да добавите на банята си отличителен стил!


Тематично съчетание на идеи

Сътворете очарователен рафт за шампоаните, душ геловете и другите продукти, необходими във всяка баня, като едновременно с това превърнете тръбата отдолу в поставка за кърпи. Поставете няколко подобни рафта асиметрично в банята и сами ще се убедите, че всяка стая има потенциала да се превърне в пример за интериорно изкуство.

Виж още: 13 оригинални джаджи за баня, които трябва да притежавате


Истинско олицетворение на удобството

Искате кърпата да е възможно по-близо до ваната или душ кабината? Мисията става възможна с монтирането на поставката за кърпи директно на стената. Така кърпите няма да взимат място в шкафовете и няма да пречат на преминаването, а и ще ви бъдат под ръка всеки път, когато са ви необходими.


Очарователно и семпло хрумване

Ако пък не сте почитатели на саморъчно направените шкафове, но пък наистина ви се иска да намерите приложение на поставката си за вино, тази идея е точно за вас! Подберете кърпи с подходящ размер, боядисайте или лакирайте поставката и вече имате чисто ново местенце за кърпите в банята!


Функционално и стилно решение

Не харесвате нито отворени рафтове, нито панери? Ние не се отказваме лесно, затова сме открили идея и за вас! Използвайте шкаф, за да оползотворите мястото под мивката и едновременно с това да осигурите "местообитание" на кърпите и тоалетните принадлежности. И това, ако не е пример за стилна и добре организирана баня!


Използвайте възможностите на ваната си

Изберете вана с уникален дизайн, който предвижда и място за съхранение на вашите кърпи. Това елегантно решение ще ви спести много главоболия, свързани с монтирането на поставки или купуването на отделни шкафове за тоалетните принадлежности.

Виж още: 9 идеи за малка и функционална баня


Или използвайте стълбата

Докато сме на темата използване на вертикалното пространство, не можем да подминем тази хитра идея. Тя представлява подвижна поставка за кърпи под формата на стълба, което ви позволява да я преместите или махнете, когато пожелаете. Ако все още не сте решили къде и как искате да съхранявате хавлиите, това е чудесно временно и икономично решение!


Идеалната идея за вашата малка баня

Използвайте докрай възможностите на помещението, като сътворите вграден шкаф за кърпи в банята! Можете да го оставите отворен за лесен достъп или да добавите вратичка с интересен дизайн, а защо не и да предвидите отделна "клетка" за кърпата на всеки член от семейството? При всички случаи, препоръчваме да поставите рафтове в този тип шкаф, защото в противен случай рискувате кърпите да падат от него при всяко отваряне.


Сбъднете още една интериорна мечта

Ако разполагате с достатъчно голяма баня, отделете пространство в нея за създаването на килер. По този начин ще предпазите кърпите от влагата, а и ще има къде да подредите всички препарати, тоалетни принадлежности и аксесоари. Направете килера максимално функционален, като предварително обмислете организацията му, а за всички други ремонтни дейности в банята, се обърнете към специалистите, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект и до 24 часа ще получите многобройни оферти от водещи специалисти и оценки от клиенти напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
32 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта