Как се монтира поддушово корито в 5 стъпки

Публикувано на 19/02/2013 от Божидар Илиев | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 31 503 пъти

Ако сте решили да поставите душ кабина във вашата баня, първо помислете добре за всички етапи около монтажа и експлоатацията й. Още в началото трябва да се обърнете с повишено внимание към най-важния елемент - поддушовото корито. Главната функция на коритото е да отвежда мръсната вода към канализацията и да осигурява опора на човека под душа. Подготвили сме ви няколко съвета за това как се монтира поддушовото корито. Ако смятате, че няма да се справите сами след като прочетете инструкциите, препоръчваме ви да се обърнете към специалист за ВиК услуги.

Вижте още: Монтаж на вана - цени

Стъпка 1

Измерете съществуващото място за поставяне на поддушовото корито. Имайте предвид, че поддушовите корита са с различни размери, форми и цветове. Обикновено коритата са квадратни, правоъгълни или заоблени.

Стъпка 2

Много важна стъпка е да проверите дали поддушовото корито е с фабричен наклон или трябва да се нивелира с наклон към сифона, който се постига с реглаж на крачетата (ако има такива) или с нивелиране на пространството под коритото.

Стъпка 3

Важна част от монтажа на душ коритото е връзката между сифона на коритото и канализационната тръба. Трябва обезателно сифона на коритото да е по-високо от канала, за да се осигури безпрепятственото отичане на водата. Обикновено връзката между сифона и канализационната тръба се осъществява посредством гъвкава тръба.

Стъпка 4

В някои случаи се препоръчва изграждане на площадка, върху която се монтира поддушовото корито. Тази площадка се облицова с плочки. Мястото около канализацията се оставя кухо, а останалата част се запълва с бетон.

Стъпка 5

Проверете дали ъгълът, сключен между стените, където ще монтирате поддушовото корито е 90 градуса. При криви стени е добре да направите качествена хидроизолация със силикон или друг материал, който е с по-дълго време на живот. При използването на коритото се получават вибрации и ако не е стабилно закрепено с течение на времето хидроизолацията се нарушава и започва да пропуска вода.

Вижте още: Къртене на стари плочки

Качественото монтиране на поддушовото корито ще ви спести редица неприятности в последствие - образуване на мухъл, запушване на канала, теч под коритото или трудно плъзгане на вратите. Направете безплатно запитване в MaistorPlus.com, сравнете репутацията и цените на фирмите и майсторите за ВиК услуги във вашия район и изберете най-подходящия специалист за вашия домашен проект.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта