Подгответе дома си за зимата в 5 полезни стъпки

Публикувано на 09/03/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 19/07/2016 | Видяно 4 170 пъти

Паднат ли температурите, пада и снегът, образува се лед. Препоръчително е да сте готови с необходимите инструменти за почистването им, още преди да са се появили. Уверете се, че лопатата и греблото за сняг, както и разбивачът за лед, са в отлично състояние и можете да разчитате на тях, когато моментът настъпи.

А вашият дом добре ли е подготвен за зимата? Ако изпитвате затруднения в прилагането на която и да е от петте изброени горе стъпки, винаги можете да се обърнете към професионалистите в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, вижте предложените оферти, сравнете и изберете тази, която покрива максимално вашите очаквания.


Обърнете внимание на покрива

Непременно проверете в какво състояние е покривът ви. Петната от мухъл, следствие от проникнала влага или вода при силни валежи, изобщо няма да стоят красиво на тавана ви. Макар че този естетически проблем е нищо на фона на поразиите от течове, които ще имате заради некоригирани навреме неизправности. Обърнете се към професионалист за ремонт на покриви, за да бъдете напълно спокойни през студения сезон.

Вижте още: Как сами да отпушим канала на мивката


Подгответе дома си за зимата в 5 полезни стъпки

Желана или не, зимата пак ще дойде. Всяка година го прави, на такива географски ширини живеем. Важният въпрос е дали домът ни е достатъчно готов, за да я посрещнем в него. Преди да ни е връхлетяла с цялата си прелест, сняг и студ, добре е да обърнем внимание на няколко основни неща. Важат с особена сила, ако живеем в къща или малка кооперация и ще ни спестят много неприятни изненади. Предстои да се запознаете с 5 стъпки, които ще ви помогнат да се подготвите за зимата. А за да сте напълно спокойни през всички сезони, доверете ремонтните дейности в дома си на професионалистите в MaistorPlus.


Уплътнете добре прозорците и вратите

Друга екстра, съпътстваща зимата, е студеният вятър. Идеята е, когато сте си вкъщи, да не си правите компания с него вътре. Добре уплътнените прозорци и врати спасяват от нежелани въздушни течения в помещенията. Наред с това, намаляват разходите за отопление. Далеч по-лесно е една стая да бъде стоплена, когато прозорците и вратата ѝ могат да се затварят достатъчно плътно.


Погрижете се за тръбите и улуците

През есеннта е твърде вероятно да попаднат листа, дребни клонки и други отпадъци в улуците. Най-добре е да ги почистите преди началото на зимния сезон. Също така изолирайте тръбите, чийто път минава през студени помещения или са външни, за да ги предпазите от измръзване. За целта се използват специални ръкави, които се увиват около тях. Попитайте специалистите за ВиК услуги за повече информация.


Помислете за отоплението

Почистете, а при нужда, направете ремонт на комините. Това се отнася и за камината, в случай че това е средството ви за отопление. Ако сте с парно, посъветвайте се с професионалисти как и кога е най-удачно да се обезвъздушат радиаторите. По какъвто и начин да се топлите, на газ, на ток, на дърва, вземете необходимите мерки навреме. За да ви е уютно и приятно през цялата зима.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Топъл Дом ЕООД
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта