Въдворете ред у дома с тайни чекмеджета и скривалища

Публикувано на 01/05/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 06/07/2016 | Видяно 7 527 пъти

Безпорядъкът у дома създава ядове на всяка домакиня. Не стига, че подкопава репутацията ѝ на изрядна къщовница, а прави и невъзможно откриването на повечето вещи. За да се справят с този проблем, на помощ идват тайни чекмеджета и скривалища. Отлично решение за малки пространства, но се вписват чудесно и в по-големи жилища. Запознайте се с тези хитри идеи и споделете кои бихте приложили вкъщи. Възползвайте се и от възможността да получите професионален съвет от специалистите в MaistorPlus.


Направете си тайно скривалище в пода

Подът в една стая може да изпълнява различни роли. Да бъде земята, по която стъпваме вкъщи, площ за почистване, игрище за децата, дансинг. А знаехте ли, че може да се превърне в чудесно скривалище за вещите ви? Достатъчно е да се повдигне нивото му и да се вградят в него няколко чекмеджета и шкафове. Идеална алтернатива, ако нямате място за гардероб.

Вижте още: 10 тайни за обзавежане на малък апартамент


Оползотворете пространството под стълбището

Стълбището и пространството под него са още един надежден вариант за справяне с неразборията у дома. Могат да се използват както самите стълби като импровизирани шкафове, така и площта под тях. Само си представете колко неща можете да приберете там-книги, обувки, препарати и уреди за почистване. Даже къщичката за кучето!


Скрийте бижутата си зад картина

Картините имат основна заслуга за уюта в един дом. Освен красиви, обаче, те могат да бъдат и много полезни. Например, като капак на кутия, закрепена за стената, в която са поставени бижутата ви или други малки предмети.


Приберете храната на кучето… в чекмеджето!

Мнозина са тези, които са се забавлявали с големия български филм “Куче в чекмедже”. В случая няма да ви караме да прибирате вашето там. Вместо това използвайте едно от чекмеджетата в дома си за мини-трапезария за вашия любимец, в която да стоят купичките му за вода и храна.


Вградена котешка баня

Всеки, който се грижи за котка у дома, знае, че задължително трябва да има и котешка баня. Вместо да поставяте това хигиенно кътче в някоя от стаите-кухнята или дневната, можете да използвате шкаф, където да го приберете. Така, с вградена котешка баня, и вашата пухкава писана ще се чувства по-комфортно, а и на вас ще ви е по-подредено.


Вградено кошче за отпадъци

Да си имате вградено кошче за отпадъци в кухнята е изключително удобно и практично. Отпадъците от белене, рязане, настъргване можете директно да измитате в отвор, върху кухненския плот, който ги отвежда директно в поставена отдолу торба за смет. Пести време, а подът остава значително по-чист.

А кои са вашите тайни скривалища? Помнете, че ако желаете да преобразите дома си, да включите в интериора повече тайни чекмеджета и скривалища или да направите ремонт, е достатъчно да се обърнете към професионалистите в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, сравнете офертите и изберете най-удачния за вас вариант.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта