Обработка на дърво за пейка от палети

Публикувано на 09/09/2014 от Адриана | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 26 462 пъти

Замажете неравните участъци с кит за дърво. Разнесете сместта равномерно, докато се получи заглаждане. Уверете се, че обработената повърхност е изсъхнала добре и преминете към следващата стъпка.


Обработка на дърво за пейка от палети

Палетите се изработват от широколистна или иглолистна дървесина. Вариантите за обработка на дървото са много, но за повечето от тях е нужна опитната ръка на дърводелец. В случая ще ви покажем един от най-лесните, познати и разпространени методи, с които пейката ви ще придобие завършен вид.


Стъпка 2

Шлайфане. За целта ви е нужно парче шкурка. Ако пък разполагате с електрическа пила, която да замени ръчния труд - още по-добре. Изгладете хубаво повърхността и почистете дървесния прах.


Стъпка 3

Нанесете 2 ръце грунд за дърво. Тази стъпка е важна, тъй като ще осигури еднаква попиваемост на основата при боядисване. Ако смятате да държите пейката навън, добре е да използвате грунд с импрегниращ ефект и да защитите дървото от атмосферните влияния.


Стъпка 4

Боядисайте седалката и облегалката в предпочитан от вас цвят и ги оставете да изсъхнат поне едно денонощие. Използвайте среден размер четка с прав косъм, за да достигнете и покриете всички ъгълчета и по-малки детайли.

Продължи към скривалище и декорация



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
Вътрешни ремонти
Цялостен ремонт, София
141 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
49 извършени проекта