Защо в парковете и градските градини има пейки, а не столове?

Публикувано на 23/06/2014 от Admin Admin | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 3 922 пъти

Замисляли ли сте се някога защо в парковете и градинките има пейки, а не столове например? Защото ще заемат прекалено много място, или защото са по-непрактични?

Отговорът на този въпрос е съвсем друг!

Целта на една пейка е да сближава хората. Много по удобно е да прегърнеш или целунеш човека до теб. Винаги има шанс до теб да седне някой непознат и да завържете непринуден разговор, който да прерасне в приятелство. Със сигурност сте виждали в някой от парковете в София, или който и да е друг град, как компании събират няколко пейки, подреждат ги в кръг и ефектът е - задушевна и приятелска обстановка. Пейките са едно от нещата, с които до толкова сме свикнали, че не забелязваме всъщност колко голяма е ползата ни от тях. И не говоря само за комфорта, който осигуряват. Те ни дават възможност да се докоснем до човека до нас- преносно и буквално. Да спрем, за да починем от забързаното ежедневие и да бъдем хора, комуникиращи в реално време. Имайки предвид дигиталния свят, в който живеем, това си е цяло богатство. Да излезеш сред природата и да виждаш очите на събеседника си, докато седите удобно на някоя пейка, на фона на красив пейзаж. Има някаква романтика в цялостната картина, не мислите ли? 

Прекалено скучно е да смятаме, че пейките са само за почивка. Те имат много по-дълбоко значение за хората-сближава ги емоционално!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта