Подарете си празничен уют с ръчно направена коледна украса

Публикувано на 09/12/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 3 774 пъти

Предлагаме ви прекрасни идеи за декорация с портокал или мандарини, които обичайно присъстват на много трапези по Коледа и Нова година. В лявата част на колажа виждате прости и същевременно ефектни свещници, направени от кората на цитрусовия плод. Всичко, което трябва да направите, е да издълбаете портокала и да поставите в него свещ с предпочитаните от вас форма и размер. Малък трик тук, който ще придаде приятен аромат на дома ви, е да забиете в кората пръчици карамфил.

Друга прекрасна и лесна за изпълнение идея е да съчетаета резенчета портокал с пръчки канела. Изсушете портокала леко във фурната или на камината и прикрепете към всеки резен пръчка канела, с помощта на конопено въженце в подходящ цвят.


Подарете си празничен уют с ръчно направена коледна украса

Коледа е най-дългоочакваният празник както за малки, така и за големи. Освен общуването с близките и традиционната трапеза, важна част от празника е и коледната украса. Решихме да ви предложим пет красиви идеи за декорации, които можете да направите съвсем лесно у дома, а ефектът да бъде забележителен. В случай че не сте особено сръчни или пък нямате време, винаги може да заложите на професионалните умения на декораторите и вътрешните дизайнери, регистрирани в списъка на MaistorPlus. В повечето случаи те могат да ви предложат не само страхотни идеи, но и да ви помогнат с изпълнението им.


Шарени снежинки

Tези приказни снежинки определено грабват окото и ще са страхотно допълнение към вашата украса, а защо не и акцент. Противно на очакваното, те се правят съвсем лесно в няколко стъпки.

За да бъде изпълнението на тези снежинки по-лесно, ви предлагаме да видите клипче, в което стъпките са обяснени подробно и нагледно. Ще се уверите, че без много усилия, ще получите много ефектни снежинки, изработени в любимия ви цвят.

Вижте още: Как да изберете идеалната елха за своя уютен дом


Коледни елхички от вълна

Сигурни сме, че тези коледни елхички са спечелили симпатиите ви веднага и вече се чудите как се правят. Отговорът е - съвсем лесно, няма да имате нужда дори от специални указания. Необходимо е единсвено да подберете необходимата основа, която ще играе роля на стъбло. За целта може да използвате на практика всичко - бите могли да си направите стъбло от картон, да използвате стар дървен орнамент, външната част на маркер и пр. След това задачата ви е да откриете колкото се може повече видове плат, като е препоръчително той да е вълнен. Единтственото, което ви остава, е да дадете воля на въображението си. Изрежете кръгчета с различна големина и в различни цветове, пробийте дупка в средата и ги нанижете на стъблото. Ако имате перфоратор, той би ви бил от помощ за дупката в средата.

Вижте още: 8 бляскави и оригинални коледни декорации, които да направите сами


Приказни шарени гирлянди

Вероятно много от вас са правили подобни гирлянди още в детската градина. Истината е, че дори да не са най-прецизно изработени, те са особено красиви и празнични, именно поради несъвършенството си. Тук обаче ви предлагаме нов и по-модерен начин за направата на тези гирлянди. Предлагаме ви да ги отпечатате на принтер, след което просто да ги залепите. Тази идея е прекрасна, ако вкъщи имате деца, които настояват да ви бъдат помощници.


Добрите стари шишарки

Замисляли ли сте се колко коледен дух притежават добрите стари шишарки. Поставена в дома ви, всяка от тях автоматично създава усещане за празничност. Затова ви предлагаме да съберете няколко шишарки и да дадете воля на въображението си. Можете да ги оцветите, да ги окачите, да ги поставите в малки глинени саксии - каквото и да решите, няма да сбъркате, защото шишарките притежават част от магията на Коледа и ще направят дома ви приказен.

Надяваме се, че идеите, които ви предложихме, ще ви вдъхновят, за да направите сами празничната си украса тази година. В случай че домът ви се нуждае от по-сериозно разкрасяване, за което няма да помогнат каквито и да е декорации, може да се обърнете за помощ към някой от специалистите, регистрирани в MaistorPlus. На сайта ни ще откриете списъци с експерти, които работят в различни браншове. Разбира се, имате и друг вариант, който ще ви спести време - бихте могли просто да заявите своя проект или ремонт и да получите изгодни предложения от различни изпълнители. По този начин ще може да посрещнете Коледа в уютен и топъл дом.


Тагове:

Празници

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта