Скоро ще се возим на нови трамваи

Публикувано на 29/11/2013 от Божидар Илиев | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 3 122 пъти

20 чисто нови трамваи пристигнаха на българска земя и малко след Нова Година ще влезнат в експлоатация. Полската фирма “Песа Бидгошч” АД - производител на превозните средства - получи близо 67 млн. лв. за доставката им. Предвидено е трамваите да се движат по новопостроени маршрути по бул. “България” и от Семинарията до Студентски град, но тъй като тези трасета са още в процес на изграждане, те ще обслужват пътници по наличните направления.

 

Максималната скорост на полските машини е 70 км/ч. Засега, обаче, средната скорост на трамваите достига 13.5 км/ч. и се очаква, че след като започнат да се движат по по-бързите нови релсови пътища, тя ще се увеличи драстично. Също така ще бъде изградено и ново управление на светофарите. Благодарение на тези два фактора, според изчисления, ще бъдат превозвани с около 50% повече пътници.

 

Столичани ще могат да се порадват на по-спокойно ежедневие, тъй-като новите трамваи са значително по-безшумни от сегашните. Ще бъде улеснен достъпът и придвижването на хора с увреждания, благодарение на нископодовото шаси. Трамваите са оборудвани с климатик, който ще се включва автоматично при температури над 25 градуса и хората ще могат да се наслаждават на едно приятно пътуване и в летните жеги.


Тагове:

Празници

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта